samenwerken van collega's

Gedreven door waarden

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is een onmisbaar onderdeel van de visie en strategie van succesvolle organisaties. mvo is immers geen alleenstaand ‘project’, maar dient geïntegreerd te worden in de reguliere werkwijzen en besluitvormingsprocessen. De mvo-principes worden dan geïntegreerd als een waardenkader. De zorg voor mens en milieu maken integraal onderdeel uit van de missie en de waarden van het bedrijf, die de strategie voeden. 

Op welke manier wordt je organisatie bestuurd, beheerd en gecontroleerd? Zijn de bestuursstructuur en de besluitvormingsprocessen efficiënt georganiseerd en transparant? Worden de waarden en ethische gedragsregels benoemd en opgevolgd? Zijn de relevante maatschappelijke, economische, juridische, sociale en milieu-uitdagingen bekend? Zijn meetbare mvo-doelen (prestatie-indicatoren) gesteld en worden de resultaten opgevolgd? Neemt je bedrijf hierin een pioniersrol of eerder een volgersrol in ten opzichte van je concurrenten?

Ga aan de slag met ons stappenplan of neem een kijkje hier om te zien welk instrument je kan helpen.

ALSICO NV

Alsico heeft als confectiespecialist meer dan 80 jaar ervaring in het vervaardigen van werk -en beschermkleding. Alsico is een vaste waarde binnen...

Expertise: 
Kwaliteitskleding, industrieel wasbaar, eigen productiesites, recycling programma, GRI rapport
skyscrapers
Nieuws van 30 januari 2017

Het Nationaal Contactpunt voor de OESO-richtlijnen bracht recent een anticorruptiegids uit voor Belgische ondernemingen die actief zijn in het buitenland.

De gids moet deze ondernemingen sensibiliseren. Het bevat waarschuwingen voor de talrijke risico’s en de gevolgen van corruptie in de internationale goederen- en dienstenmarkt.

AS4

AS4 is een erkend adviesbureau dat ondernemingen adviseert en ondersteunt op het gebied van kwaliteitszorg en managementsystemen met het oog op...

Expertise: 

AS4 onderscheidt zich door naast hoogstaande theoretische bijstand ook een praktische benadering...

Terug naar boven