Moksi Verzorgingsproducten

Ex-borstkankerpatiënte lanceert oncologische verzorgingsproducten

Lies De Nyn, op dit moment in remissie, stelt met trots haar skincarelabel Moksi voor. Met vijf nieuwe producten die de immuniteit van de huid optimaliseren is ze een van de pioniers in de ontwikkeling van moderne oncologische zorg op Belgische bodem.

Met Moksi wil Lies de taboesfeer rond kanker doorbreken. De verzorgingslijn bestaat uit vijf producten: een shampoo, doucheboter, gezichtscrème, bodylotion en lippenbalsem.

Wetenschappelijk onderzoek

Aan de productlijn gingen maanden van wetenschappelijk onderzoek en testfases vooraf. Producten voor oncologische patiënten moeten aan extra voorwaarden voldoen, bijvoorbeeld zonder parfum en parabenen. Lies focust op productveiligheid en wil zo patiënten ontlasten in hun zoektocht.

De huid opnieuw herstellen

Chemotherapie is allesvernietigend en veranderend voor de huid. Jeuk, roodheid, schilfering, verlies aan elasticiteit … Dat zijn maar enkele van de ongemakken die plots de kop opsteken. Ook is de huid vaak zijn eigen bescherming kwijt. De Moksi-producten helpen de immuniteit opbouwen en schermen de huid af van de omgeving op een niet-occlusieve manier, zodat de huid niet lui wordt.

Ook de huidcellen, fibroplasten en stamcellen zijn vaak ernstig of zelfs helemaal verwoest. De verzorgingsproducten vervangen die bouwstenen zo goed mogelijk. Ze herstellen de huid van binnenuit, wenden de beste hydraterende stoffen aan en motiveren de stamcellen en fibroblasten om hun taak te hervatten.

Tot slot sterft ook het huidmicrobioom af na chemotherapie, dat hydrateert, het afval van de huid verwijdert en beschermt tegen infecties en UV. De skincarelijn geeft het microbioom alle kansen om zich te herstellen.

Oncologische zorg aanvullen

Lies: “Ik probeer een bepaalde leegte en onwetendheid binnen de oncologische zorg op te vullen. Zowel voor de patiënt als voor de naasten die steun willen bieden. Met Moksi bied ik een veilig gamma aan om zowel zelf te gebruiken als om cadeau te geven.”

De producten zijn niet in staat om de schade van chemotherapie te beperken – daarvoor is een kuur te vernietigend – maar wel om de huid sneller te helpen herstellen en er terug mooi en gezond te laten uitzien.