Koploper Live

Na het magazine ‘Koploper’ biedt MVO Vlaanderen nu ook ‘Koploper Live’ aan; een breed én gratis aanbod aan MVO-workshops en –masterclasses.

Experten op het vlak van MVO, schouder aan schouder met Belgische koplopers, praten je bij over MVO-strategie en –communicatie, duurzaam ketenbeheer, circulaire economie,…

De vorm kies je zelf. Een masterclass? Een compacte workshop? Een programma op maat? Alles kan. En uiteraard staat vragen vrij.

MVO is toekomstbepalend

MVO ontpopte zich het voorbije decennium tot een absolute noodzaak voor de organisaties die willen (over)leven. Dat toekomstbepalende aspect van MVO treedt alsmaar sterker naar voor. Het schoorvoetende is een gezwinde tred geworden. De angst voor de geitenwollen-sokken-status maakte plaats voor het besef van het concurrentievoordeel.

MVO raakt echter niet druk-op-de-knop gewijs geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Je krijgt bijvoorbeeld je aankoopafdeling niet 'zomaar' over op duurzaam, circulair aankopen. En hoe neem je MVO mee in marketing en communicatie? Of wat moet je je voorstellen bij een MVO-businessplan?

Workshops en masterclasses als antwoord

Workshops en masterclasses bieden een antwoord op al die vragen. Om die nood te lenigen, stelde MVO Vlaanderen in samenwerking met Antwerp Management School en Sustenuto een aanbod aan MVO-workshops en –masterclasses samen.

Dat doopten we ‘Koploper Live’. In de mate van het mogelijke zullen medewerkers van de voorbeeldorganisaties – de koplopers – hun MVO-aanpak immers persoonlijk komen toelichten tijdens de opleiding. Zit hun agenda in de weg, dan nemen de betrokken experten die rol over. Zo blijven theorie en praktijk in evenwicht.

Welke opleidingen?

Koploper Live omvat zowel kortlopende opleidingen als meerdaagse masterclasses.

Volgende thema’s kunnen aan bod komen:

 • de basis van MVO in 1 dag
 • MVO en de medewerkers
 • het MVO-business plan
 • hoe duurzaam aankopen?
 • MVO in marketing en communicatie
 • sociale innovatie
 • de vierde P: partnerships
 • de theorie en praktijk van de circulaire economie.

Ook workshops op maat zijn mogelijk voor die specifieke MVO-opleidingsnoden die niet aan bod komen in het Koploper Live-basispakket.

Doelpubliek

Koploper Live richt zich binnen profit zowel als non-profit organisaties tot:

 • het management
 • MVO-verantwoordelijken
 • HR-verantwoordelijken
 • aankoopverantwoordelijken
 • marketing- en communicatieverantwoordelijken
 • in het algemeen elke medewerker met een strategische functie binnen de organisatie.

Wie organiseert?

Het initiatief om van Koploper Live gebruik te maken, ligt bij de sector-, werkgevers- en werknemersorganisaties, ngo's, ledennetwerken, koepelverenigingen,... Zij zorgen ook voor de locatie en de catering. Dit alles in een ‘open’ vorm zodat ook niet-leden kunnen deelnemen.

MVO Vlaanderen zorgt in overleg voor de praktische inplanning van de sprekers en voor communicatie (zie verder).

Wie gebruik wil maken van Koploper Live, kan ons contacteren voor verdere toelichting of om meteen praktische afspraken te maken.

Communicatie

MVO Vlaanderen neemt elke opleiding op in de online agenda, bericht erover in zijn nieuwsbrief en zorgt ook voor direct mailings. We rekenen uiteraard ook op communicatie via de kanalen van de betrokken initiatiefnemers.

De Koploper Live-brochure vind je onderaan deze pagina als print- en als webversie.

 

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.