Aanduiding van oplaadplaats voor elektrische auto's

Duurzame consumptie

Organisaties en bedrijven hebben een grote invloed op het consumptiepatroon bij het grote publiek. Ze hebben de mogelijkheid mensen aan te moedigen om op een duurzame manier te consumeren.

Dit duurzaam consumeren kunnen we op twee manieren interpreteren.

Enerzijds kan de consument kiezen voor producten die op een duurzame manier geproduceerd zijn of die duurzame eigenschappen hebben. Deze goederen voldoen aan milieugerichte, sociale of economische criteria.

Anderzijds kan de consument zijn gedrag zelf aanpassen en het product op een duurzamere manier verbruiken; een houding die producent zelf ook kan stimuleren. Uit onderzoek blijkt immers dat het gebruik de grootste duurzaamheidsimpact heeft. Daarom besteden producenten ook steeds meer aandacht aan de informatie op het etiket.

meisje geniet in tuincentrum
Interview

Luk Nuytten is secretaris van de Belgische Tuincentra Vereniging (BTV), die door de federale overheid erkend is als representatieve beroepsorganisatie. “BTV zal de online MVO-scan ondersteunen om de tuincentra voor 100% duurzaamheid te laten gaan”, zegt Luk, die wil dat de aangesloten leden het verschil maken.  

Altimedes Consulting

Altimedes is een advieskantoor dat ondernemingen en andere organisaties helpt bij het ontwikkelen, het realiseren en beheer van horizontale...

Expertise

Expertise, opleiding en advies aan ondernemingen die door horizontale samenwerking...

AS4

AS4 is een erkend adviesbureau dat ondernemingen adviseert en ondersteunt op het gebied van kwaliteitszorg en managementsystemen met het oog op...

Expertise

AS4 onderscheidt zich door naast hoogstaande theoretische bijstand ook een praktische benadering...

Terug naar boven