overleg tussen collega's

Diversiteit

Diversiteit – of verscheidenheid - uit zich op tal van vlakken: geslacht, leeftijd, nationaliteit (afkomst), handicap, huidskleur (uiterlijk), opleidingsniveau, seksuele geaardheid,… Organisaties komen er vandaag veel meer dan vroeger mee in aanraking. Een volwaardig MVO-beleid vraagt dan ook een diversiteitsbeleid met oog voor het potentieel van elke medewerker.

Aandacht voor diversiteit is onmiskenbaar een belangrijk facet geworden van het personeelsbeleid. Het aandeel van vrouwen en allochtonen in de actieve beroepsbevolking stijgt jaar na jaar. Die beroepsbevolking vergrijst, desondanks. Laaggeschoolden en mensen met een beperking krijgen meer kansen om door te stromen naar een reguliere job.

Inzetten op diversiteit levert bovendien een groter arbeidspotentieel in een krappe, onevenwichtige (hoge werkloosheid tegenover veel open vacatures) arbeidsmarkt.

In die context is de uitdaging voor elke organisatie het aanboren van het volledige potentieel van elke medewerker. Een beleid dat diversiteit tolereert, volstaat dan niet. Het is juist kwestie om de toenemende verscheidenheid te ondersteunen en te stimuleren.

Zo ontstaat een werkomgeving die aangenamer is.  En effectiever. Een organisatie die openstaat voor een veelheid aan meningen zal immers kunnen rekenen op net zoveel oplossingen.

Andere bronnen

 

Nieuws van 26 februari 2013

Met het rapport ‘Behind the Brands’ publiceren Oxfam Novib en andere Oxfams wereldwijd voor het eerst een ranglijst die duidelijk maakt hoe ’s werelds grootste voedingsmiddelenbedrijven in hun beleid en ketenbeheer scoren op onderwerpen als klimaat, vrouwenrechten en land- en watergebruik. “Niet één bedrijf komt door de test met een goede algemene score”...

A - SUSTINERA

Waarom zou je met ons aan de slag gaan?

Expertise

Wij helpen jouw bedrijf of organisatie om stap voor stap tot een goed onderbouwd...

Terug naar boven