Stichting voor Toekomstige Generaties

Het Seed Equity & Sustainable Entrepreneurship Fund (SE'nSE) is een fonds zonder winstoogmerk, gecreëerd door ondernemer Pierre Mottet (IBA) in 2016 en ondergebracht bij de Stichting voor Toekomstige Generaties. Het doel van het SE’nSE Fonds: bijdragen aan een duurzame wereld door ondernemerschap te stimuleren. Ieder jaar selecteert een jury, samengesteld uit sleutelactoren uit de ondernemerswereld, tot zes Belgische, duurzame, milieugerichte start-ups. Website: www.stg.be/sense

Dankzij een jaarlijkse investering van circa €200.000, door oprichter Pierre Mottet en andere filantropen, kan het SE’nSE Fonds initiatieven met een grote positieve impact op het milieu en een duurzame werking, ondersteunen door hen financiële middelen ter beschikking te stellen in de vorm van zaaikapitaal (converteerbare achtergestelde lening). Het SE’nSE Fonds dicht zodoende de kloof tussen het 3F-stadium (friends, family and fools) en meer structurele en omvangrijke financiering. Het SE’nSE Fonds valt onder de pijler ‘Ondernemen voor Toekomstige Generaties’ van de Stichting voor Toekomstige Generaties. Andere projecten binnen dit programma zijn onder meer: Grote Prijs voor Toekomstige Generaties (prijs voor organisaties die op een concrete manier de verschillende dimensies van duurzame ontwikkeling in hun dagelijkse werking verankeren) en Tournée Générale (ontmoetings- en ontdekkingstraject dat deelnemers de kans biedt een kijkje te nemen achter de schermen van een aantal inspirerende duurzame initiatieven).

Adres
Nijverheidsstraat 10
1000 Brussel
België
Telefoon
+32 2 880 88 68
Expertise
Het SE’nSE Fonds voorziet jaarlijks tot zes Belgische, milieugerichte start-ups van zaaikapitaal. Projectoproep SE'nSE 2018 open van 3/4 t.e.m 3/7!