Nieuwe website MVO Vlaanderen

De Vlaamse overheid lanceerde vandaag  de vernieuwde mvovlaanderen.be met een bekendmakingscampagne op radio en via sociale media .

De website, die jaarlijks meer dan 90.000 bezoekers mag verwelkomen, groeide de voorbije jaren uit tot een start- en ontmoetingsplaats voor ondernemers en iedereen met een interesse in duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De nieuwe website heeft meer oog voor de noden van de individuele gebruiker die vragen heeft over de duurzaamheidsuitdagingen in zijn sector.

Kmo’s vormen de ruggengraat van onze economie. Multinationals en klanten leggen ze steeds vaker sociale en milieu-eisen op, kritische consumenten delen hun ervaringen via sociale media en investeerders kijken niet meer alleen naar het financiële aspect. Een gezond bedrijf heeft er dus alle baat bij om zijn maatschappelijke impact te kennen en erover te communiceren.

Toch hebben kmo's het vaak moeilijk om een duurzaamheidsbeleid te voeren. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of mvo biedt een kader aan ondernemingen en organisaties om hun impact op de maatschappij in beeld te brengen, te managen en te integreren in de strategie van het bedrijf.
 

Met de vernieuwde www.mvovlaanderen.be wil de Vlaamse Overheid vragen die leven bij ondernemers en organisaties beantwoorden. En daar draait de campagne rond: de vragen van een ondernemer over mvo. En waar hij het antwoord kan vinden: op www.mvovlaanderen.be. Door kennis omtrent duurzaamheid in alle facetten van de bedrijfsvoering op een systematische, maar toch eenvoudigere en toegankelijke manier tot bij hen te krijgen.

De website bevat een ruim aanbod instrumenten en informatie met als doel organisaties te helpen om mvo of duurzaam ondernemen in praktijk om te zetten. De nieuwe site zal gebruikers toelaten sneller relevante informatie te vinden voor hun sector. Wat doen hun collega’s en concurrenten? Welke dienstverleners en overheidsdiensten kunnen me helpen?

De lancering van de nieuwe site is slechts een startpunt. Het is ook het opzet om de dialoog en samenwerking aan te gaan met de belangrijkste bedrijvennetwerken en sectororganisaties en te zoeken naar samenwerking. In overleg met hen moet een complementair (vormings)aanbod aangeboden worden.

Ontdek nu de nieuwe site

Wat kan een ondernemer vinden op MVO Vlaanderen

  • alle mvo-actualiteit: nieuwsberichten, een agenda en een nieuwsbrief;
  • toegankelijke informatie die handig gerangschikt is en zoekresultaten die zowel vanuit thema’s als vanuit sectoren volgens inhoudstype (nieuws, instrumenten, evenementen, adviseurs,…) kunnen verfijnd worden;
  • inspirerende praktijkvoorbeelden en verschillende instrumenten die helpen om de mvo-uitdagingen van een organisatie in kaart te brengen (mvo-scan, energie, materialen,…);
  • de mogelijkheid om een persoonlijke infobundel samen te stellen en als een pdf te downloaden;
  • een overzicht van relevante adviesverstrekkers voor verschillende sectoren en thema’s;
  • mvo-voorlopers kunnen de inspanningen van hun organisatie delen (op de kaart van Vlaanderen);
  • gastcolumns zorgen voor een frisse kijk op mvo;
  • beleidsinformatie en de subsidiemogelijkheden van de Vlaamse overheid;
  • geregistreerde gebruikers krijgen niet alleen de tweewekelijkse nieuwsbrief, maar kunnen zelf nieuwtjes of agenda-items aanbrengen, informatie delen, ... ;
  • tips en een handig stappenplan om mvo geleidelijk in de praktijk te brengen.