Seminarie klimaateducatie in het hoger onderwijs

Stap in de wereld van klimaatonderwijs tijdens het 'Seminarie Klimaateducatie voor Hoger Onderwijs' op 29 november 2023 in het VAC Gent, een evenement georganiseerd door Duurzaam Educatiepunt en UGent.

Ontdek tijdens deze dag hoe elke onderwijsdiscipline een cruciale rol kan spelen en zich kan verbinden met het klimaatthema.

Hoe kunnen we studenten inzicht geven in de complexiteit van de klimaatproblematiek zonder dat ze zich overweldigd voelen? Hoe gaan we om met de alomtegenwoordige controverses erover? Wat met de emotionele impact van dat soort vraagstukken op de studenten? Hoe leren we studenten kritisch denken en hun standpunten goed beargumenteren? Hoe leren we naar de toekomst kijken en bouwen aan strategieën?

In een inspirerend programma verkennen we deze vragen met boeiende gesprekken en praktijken uit het onderwijslandschap en bouwen we samen aan onderwijsstrategieën. Dit rijke programma is het resultaat van een fijne samenwerking met de vele partners die een werksessie indienden tijdens het voortraject. 

Inschrijven kan tot en met 14 november of zolang er plaatsen beschikbaar zijn. 

Datum

29 november 2023, 10:00 - 19:00

Locatie

VAC Gent
België

Organised by

Duurzaam Educatiepunt

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.