Competentiecheck

Competentiechecks in Vlaamse ondernemingen

Wil je dat je werknemers meer betrokken zijn en met meer goesting aan het werk blijven? Dan is de ‘Competentiecheck’ een goede keuze.

Inzetten op competentiedenken is een win-win voor zowel werkgevers als werknemers. Het geeft je een duidelijk beeld van de competenties en talenten van je werknemers, en daar opleidingsinitiatieven aan koppelen versterkt de werknemers in hun loopbaan. Zo kunnen ze hun job beter uitoefenen. Organisaties kunnen rekenen op competente medewerkers met een hogere betrokkenheid, wat de professionalisering en de verduurzaming van organisaties ten goede komt.

Van 1 januari 2023 tot en met 31 december 2024 kunnen kleine en middelgrote ondernemingen hierin begeleid worden. Experten gaan met werknemers en werkgevers in gesprek om concrete noden en vragen in kaart te brengen. Op basis van de noden en vragen wordt een plan van aanpak opgesteld om de nodige veranderingen te kunnen realiseren. Het begeleidingstraject eindigt met een actieplan rond welke praktijken verankerd werden en hoe de onderneming hiermee toekomstgericht verder aan de slag zal gaan.

Deelnemen aan het traject kost wat tijd maar we gaan er alleen maar bij kunnen winnen. Alle elementen die we eruit leren is ten goede van onze medewerkers en onze zaak. Je zou gek zijn om niet mee te doen aan het traject!
Peter Thyssen
Zaakvoerder restaurant New Mexico

Praktisch

Wens je als geïnteresseerde KMO meer informatie over dit initiatief of wil je deelnemen aan een begeleiding? Bekijk op de website van Europa WSE de dienstverleners per sector en contacteer hen rechtstreeks.