A-ploeg, de nieuwe matchmaker voor Antwerpse landbouwers en ondernemers

RURANT vzw, het platform voor rurale ontwikkeling in Antwerpen, zag een gat in de markt en lanceerde een nieuw project: A-ploeg.

A-ploeg brengt ondernemers uit de stad Antwerpen in contact met landbouwers die in de buurt van het stadscentrum wonen. Er zijn namelijk heel wat samenwerkingsmogelijkheden, en die wilde RURANT niet langer onbenut laten.

Uitwisseling

De bedoeling van het project A-ploeg is om ondernemers en landbouwers met elkaar in contact te brengen en de uitwisseling van ervaring, vaardigheden, producten of zelfs accommodatie te faciliteren. De stad Antwerpen is de thuishaven van heel wat ondernemers. Zowel voor die ondernemers als voor landbouwers kan het nuttig zijn om een samenwerking aan te gaan, bijvoorbeeld om consumenten gemakkelijker aan lokale producten te helpen.

Legio samenwerkingskansen

Succesvolle matches hoeven niet vanzelfsprekend te zijn, maar kunnen sterk uiteenlopen: een leegstaande schuur aanbieden als trouwlocatie met de hulp van een eventplanner, je voedingslogo laten ontwerpen door een grafisch designer … De mogelijkheden zijn legio, en de landbouwers en ondernemers bepalen zelf wat hun ambities of interesses zijn.

Ze kunnen lid worden van een Facebookgroep om elkaar laagdrempelig te ontmoeten, maar RURANT zet ook matchmakers in en organiseert een “matchmaking event”.

Voor de landbouwers bestaat er bovendien een intensief actieproject van vijf dagen, waar ze hulp krijgen van experten om innovatieve ideeën om te zetten in een uitvoerbaar plan.

Het project A-ploeg wordt intensief ondersteund door het Europees Fonds voor Plattelandsontwikkeling, de Provincie Antwerpen en Vlaanderen. Daarnaast kan RURANT rekenen op de expertise van een aantal sterke inhoudelijke partners.