Food Savers Gent opnieuw in de prijzen

Na drie Belgische prijzen wint Food Savers nu ook een eerste internationale prijs bij de uitreiking van de Milan Pact Awards 2018.

Foodsavers Gent overtreft alle verwachtingen

Het succes van het project vertaalde zich intussen al in enkele awards en in interesse uit binnen- en buitenland. Zo won het project de Food Waste Award 2018 in de categorie 'lokale besturen'.

Foodsavers Gent is een project van het OCMW en Stad Gent dat voedseloverschotten recupereert in de Gentse regio en herverdeelt naar armoedeverenigingen in de stad.

In haar eerste jaar heeft Foodsavers Gent al haar vooropgestelde doelstellingen ruim overtroffen. Ze recupereerden 300 ton voedsel in 2017, waarmee ze 726 ton CO2 bespaarden. Daarmee stellen ze 19 doelgroepmedewerkers aan het werk. 

Foodsavers Gent scoort nu ook in het buitenland 

Net zoals Gent heeft Milaan een stedelijke voedselstrategie. In het kader van die 'Milan Urban Food Policy Pact' is een platform ontstaan om de ervaringsuitwisseling tussen steden rond voedselpraktijken te bevorderen. Eén van de belangrijkste mechanismen om die ervaringsuitwisseling te stimuleren is de organisatie van de 'Milan Pact Awards' (MPA) door het stadsbestuur van Milaan in samenwerking met de stichting Cariplo.

Deze MPA ceremonie vormt een unieke gelegenheid om concrete projecten uit de voedselstrategieën van de genomineerde steden te leren kennen. Dit jaar namen 8 steden van over heel de wereld deel. De eerste prijs ging naar de Foodsavers van Gent.

Een prijs die de maatschappelijk verantwoorde inzet van heel veel mensen en organisaties beloond, niet alleen van Foodsavers Gent, maar ook van hen die betrokken zijn bij Komosie, de organisatie achter Foodsavers in Vlaanderen.