Fashion Revolution Week

Op de vijfde verjaardag van de ramp met het Rana Plaza bedrijfsgebouw (in Bangladesh), vraagt de wereldwijde 'Fashion Revolution' beweging meer transparantie in de bevoorradingsketens van de kledingsector.  

Fashion Revolution Movement 

Bij het instorten van het Rana Plaza bedrijfsgebouw (in 2013) verloren meer dan 1000 mensen hun leven en een veelvoud werden gewond. De bedrijfsramp ging als een schok door de modewereld en lag aan de basis van het ontstaan van 'Fashion Revolution'.

Deze wereldwijde beweging vraagt meer transparantie, duurzaamheid en verantwoordelijkheidszin in de mode-industrie. Het doel is een veilige, schone en eerlijke kledingsector. Transparantie draagt bij aan de verantwoordelijkheidszin van betrokkenen, waardoor men positieve veranderingen op gang kan brengen.

Fashion Revolution Week

Dit jaar heeft de Fashion Revolution Week plaats van 23 tot en met 29 april. Wereldwijd roept de Fashion Revolution beweging volgers op om in kledingwinkels te vragen wie de kleren in de winkel gemaakt heeft. Klanten kunnen hun ervaringen via de sociale media delen en daarbij #whomademyclothes gebruiken. 

Ook kledingmerken worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Fashion Revolution Week door mensen uit de bevoorradingsketens aan het woord te laten en hun verhalen te delen. Zij kunnen ook actief worden op sociale media door mensen te tonen met #Imadeyourclothes posters. 

Eén van de hoogtepunten van de Fashion Revolution Week in België is het Fair Fashion Fest