Resound: circulaire akoestische panelen voor bewuste levensgenieters

Resound panelen

Wie op een duurzame manier de akoestiek in een ruimte wil verbeteren, kan sinds kort terecht bij het Belgische bedrijf Resound. Zij hanteren een milieuvriendelijke en sociale werkwijze om een pionier te zijn in een circulaire toekomst. Akoestische wandpanelen zijn nog nooit zo milieuvriendelijk geweest!

Het oor wil ook wat

De akoestiek in een ruimte is allesbepalend voor de manier waarop mensen die ruimte ervaren. Een optimale akoestiek kan een wereld van verschil maken voor de algemene beleving, productiviteit, comfort en ga zo maar verder.

Voor de productie van akoestische toepassingen, zoals panelen die aan de muur bevestigd kunnen worden, wordt meestal gebruikgemaakt van PU-/PS-schuim. Dat materiaal is echter erg schadelijk voor ons ecosysteem en de mensen die er dagelijks mee werken.

In 2020 kwam Aaron Thierens, de bezieler van Resound, op het idee om gerecycled materiaal te gebruiken voor akoestische toepassingen, toen hij voor een schoolproject een toepassing moest bedenken voor gerecycled jeansgaren.

Recyclen met Resound

Thierens vindt het de normaalste zaak van de wereld dat akoestisch materiaal niet alleen stijlvol en kwalitatief is, maar ook modulair en circulair. De milieuvriendelijke producten van Resound bestaan daarom uit gerecyclede materialen en zijn dankzij de gekozen verbindingsmethoden 100% recyclebaar.

En dat is niet alles. De akoestische panelen van Resound zijn bovendien toegankelijk, stijlvol en volledig modulair. Je kunt ze gemakkelijk afzonderlijk of aaneen monteren; je kunt ze ophangen aan de muur of vrij in een ruimte plaatsen; en je kunt ze afwerken met een gekleurde hoes naar keuze.

Die keuzevrijheid vergroot de kans dat de Resound-panelen jarenlang deel kunnen uitmaken van een interieur.

Lekker lokaal

Resound werkt uitsluitend met lokale leveranciers die duurzame materialen aanbieden. Hun stoffen zijn bijvoorbeeld afkomstig uit gerecyclede post-consumptiereststromen. De materialen worden niet alleen geproduceerd maar ook samengesteld in België en Nederland.

100% circulair

Resound wil niet alleen milieuvriendelijk te werk gaan, maar ook volledig circulair zijn. Alle grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van de panelen worden later hergebruikt of gerecycled.

Klanten die na een tijdje uitgekeken zijn op hun panelen kunnen de afgedankte materialen terugsturen. Vervolgens voert Resound een grondige kwaliteitscontrole uit. Materialen die goed scoren worden hergebruikt voor andere producten; afgekeurde materialen worden correct gerecycled. Op die manier gaan er zo weinig mogelijk grondstoffen verloren en wordt de ecologische voetafdruk van de producten ingeperkt.

Ben je op zoek naar wandpanelen voor een kantoor, een grote ruimte, repetitielokaal of een nieuwbouwwoning waar de akoestiek te wensen overlaat? Of ben je gewoon benieuwd naar de producten? Neem dan zeker een kijkje bij Resound.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
22 september 2022
Terug naar boven

Voordelen

Terug naar boven