Iemand ontvangt zijn postpakket met wc papier

Neem een abonnement op ecologisch toiletpapier

The Good Roll is 100% ecologisch toiletpapier volgens een uniek concept. Het Nederlandse merk biedt een abonnementsformule aan, waardoor je nooit meer zonder wc-papier komt te zitten. Daarbovenop investeert The Good Roll de helft van zijn nettowinst in de bouw van toiletten in Ghana.

 

The Good Roll wil niet dat bomen eindigen als papier in jouw toilet (niks persoonlijks, ze vinden dat van elk toilet). Daarom maken ze hun toiletrollen van 100% bamboe, een snelgroeiende en hernieuwbare bron, en gerecycleerd papier. Het bedrijf kiest er bewust voor om bamboe uit Ghana te halen, en niet uit China, om de lokale boeren daar werk en dus ook een inkomen te geven. Ook het productieproces van The Good Roll is ecologisch. De bamboe komt, als grondstof, compact verpakt naar Europa, waar de toiletrollen geproduceerd worden. Maar werken met duurzame materialen is nog maar het topje van de ijsberg.

Een groep Ghanese schoolkinderen

Wipe right, change lives

Eén op de drie mensen wereldwijd heeft geen toegang tot een toilet en moet daarom zijn of haar behoefte doen in openlucht wat enorme gezondheids- en veiligheidsrisico’s met zicht meebrengt. Meer dan 525.000 kinderen onder de 5 jaar sterven elk jaar aan diarree. Een bijkomend gevaar is dat meisjes en vrouwen door hun behoefte te moeten doen in openlucht, een verhoogd risico lopen om slachtoffer te worden van seksueel geweld. The Good Roll wil iets teruggeven aan de Ghanezen door de helft van zijn nettowinst te investeren in de bouw van toiletten. Dat initiatief wordt opgevolgd door The Good Roll Foundation.

    “We kunnen ons die risico’s niet voorstellen maar ze zijn wel dagelijkse realiteit voor velen. Samen met onze partners ter plaatse moedigen we lokale gemeenschappen aan om hun eigen toiletten en wastafels te bouwen. We geven hen voorlichting over hygiëne en leiden dorpelingen op. Zo kunnen we samen zorgen voor een duurzaam maar vooral veilig resultaat”, zegt Melle Schellekens, medeoprichter van The Good Roll.

Sander en Melle bij een vrachtwagen

Gemak op ‘t gemak

The Good Roll denkt tenslotte ook aan de vlotte bevoorrading van veegmateriaal: een abonnementsformule voor wc-papier. Naargelang hoeveel personen jouw gezin telt, berekenen ze hoeveel rollen je nodig hebt. Maar uiteindelijk bepaal je nog steeds zelf het aantal rollen en het moment van levering. Zo kom je nooit zonder te zitten. Handig, toch?

Een abonnement nemen of zo toiletpapier kopen, kan via www.thegoodroll.be.