riooldeksel

Erkenning voor VUB-start-up met Impact Shakers Award

De start-up BitaGreen is in de prijzen gevallen op de Europese Impact Shakers Awards. Dit project van de VUB-onderzoeksgroep hydrologie biedt oplossingen voor stedelijk waterbeheer en leefbaarheid.

Over BitaGreen

De start-up heeft een methode ontwikkeld om groene infrastructuur in te plannen in stedelijke gebieden. Daarvoor combineren ze hydrologische gegevens zoals rioolstelsels en overstromingsrisico’s met de ecosysteemfuncties van de groene infrastructuur. Leefbaarheid is een cruciaal onderdeel van de methode.

Over de Impact Shakers Awards

Dit is het eerste jaar dat de Impact Shakers Awards georganiseerd worden. Ze zijn een onderdeel van het bredere programma van Impact Shakers.

Die organisatie begeleidt start-ups bij het ophalen van financiering en lanceert binnenkort een microinvesteringsfonds en een accelerator. Ze stimuleert bedrijven om in te zetten op hun sociale en ecologische impact. Met de Awards steunen ze geëngageerde start-ups in hun ontwikkeling tot sterke, schaalbare bedrijven die de economie milieuvriendelijker, socialer en inclusiever maken.

De twaalf winnende start-ups uit verschillende Europese landen ontvangen elk een prijzenpot met tools en workshops ter waarde van 20.000 euro en een bootcamp dat hen helpt om verder te groeien. Ze komen ook terecht in het netwerk van Impact Shakers, dat bestaat uit ondernemers in heel Europa en daardoor verschillende deuren kan openen. BitaGreen is de enige Belgische winnaar van deze editie en deed dat in de categorie ‘Water’.

Volgende stappen

Dankzij het prijzenpakket en de netwerkmogelijkheden kan BitaGreen zich nu verder ontwikkelen op een professionele manier. De start-up zal samenwerken met Quest Design Studio om zijn impact te maximaliseren via creatief design.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
9 juli 2021
Terug naar boven
Terug naar boven