Hoe kunnen we de samenwerking tussen landbouwers en biogebaseerde industrie versterken?

logo Power4Bio
20 februari 2020 9:30 tot 17:00

Innovatie in de bio-economie vereist ook nieuwe waardeketens waarin landbouw en industrie hun plaats vinden.

Departement EWI organiseert op 20 februari een Europese studiedag om de optimale innovaties en beleidsinstrumenten te bespreken die een duurzame samenwerking tussen landbouw en industrie stimuleren.

Vlaanderen zet sterk in op innovatie om een nieuwe industrie op te bouwen op basis van natuurlijke materialen, zoals voor bioplastics, hernieuwbare energie, of alternatieve eiwitten. Het is het uitdrukkelijke doel om deze biogebaseerde economie op te zetten in Vlaanderen.

Dit vereist nieuwe waardeketens waarin landbouwers en chemische industrie hun plaats moeten vinden. De duurzame samenwerking tussen biogebaseerde industrie en landbouw is een grote uitdaging die vele Europese regio’s proberen op te lossen.

Sinds 2018 is Departement EWI uitvoerend partner in het Europees project Power4Bio, en steunt andere Europese regio’s bij het opstellen van hun bio-economie strategie. Power4Bio verzamelt vertegenwoordigers van een tiental Europese regio’s in Brussel, samen met onderzoekers en beleidsmakers van regionaal, nationaal en Europees niveau.

Op donderdag 20/02/2020 brengen het Departement op een Europese workshop beleidsmakers samen met internationale netwerken en industrie-vertegenwoordigers. De studiedag bekijkt de laatste innovaties in Vlaanderen voor de bio-economie.

Aan de hand van beleidsinstrumenten voor industrie-, landbouw- en innovatiebeleid bekijken we daarna hoe de instrumenten ingezet kunnen worden om een betere samenwerking tussen landbouwers en biogebaseerde industrie te stimuleren.

Prijs
gratis maar inschrijven is verplicht
Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten
Hertogstraat 1
1000 Brussel
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Departement EWI
Terug naar boven