Indrukwekkend kantoor

Wat zijn de beste Belgische werkplekken in 2024?

Great Place To Work lijst de meest aantrekkelijke werkgevers op, verdeeld over vier categorieën. De koplopers in elk segment zitten in april rond de tafel om hun inzichten en strategieën te delen.

De oorsprong van Great Place To Work ligt in het werk van journalisten Robert Levering en Milton Moskowitz. In 1981 begonnen ze hun onderzoek naar de 100 beste Amerikaanse bedrijven voor werknemers. Wat aanvankelijk moest uitmonden in een boek, groeide uit tot het Great Place To Work Institute dat ondertussen actief is in meer dan 170 landen. In België alleen al zijn er meer dan 200 organisaties die deelnemen aan de jaarlijkse werknemer bevraging. Op 12 maart maakte de organisatie bekend welke organisaties zich in 2024 een ‘Best Place To Work’ mogen noemen.

De winnaars

De Best Workplaces awards zijn onderverdeeld in vier categorieën, naar gelang de grootte van de organisatie. In elk segment kiest het instituut 8 à 10 laureaten. Voor 2024 gingen de eerste plaatsen naar:

  • Bank van Breda (Antwerpen) - categorie Extra Large
  • Easi (Nivelles) - categorie Large
  • Bewire (Herentals) – categorie Medium
  • Ormit Talent (Brussel) – categorie Small

De inspiratie

Maar Great Place To Work gaat over meer dan enkel prijzen uitdelen. Tijdens de uitreiking in Maison de la Poste gaf professor Steve Muylle van de Vlerick Business School een keynote over de invloed van AI op HR. De winnaars in elk segment komen op 18 april nog eens samen voor een rondetafelgesprek over hun inzichten en strategieën als werkgever. Ze bespreken dan ook de meest recente trends en uitdagingen in human resources en delen hun succesverhalen en praktische tips. Het hele gesprek wordt opgenomen en gepubliceerd. Voor meer informatie over hoe je toegang kan krijgen tot de opnames, hou je best de Great Place To Work kanalen in de gaten.

Wil je met jouw organisatie ook een Great Place To Work badge in de wacht slepen? Dan kan je aansluiten bij een infosessie. Voorlopig staan er sessies gepland op 18 maart en 23 april.