Verander je bedrijfscultuur op een slimme én boeiende manier

Vooruitziende bedrijven zetten regelmatig in op innovatie en gedrags- en mentaliteitswijzigingen bij hun werknemers en leidinggevenden. Universiteiten doen voortdurend onderzoek naar het stimuleren van creativiteit en innovatie, en beschikken over waardevolle bevindingen, maar die informatie blijft vaak binnen de universiteitsmuren hangen.

The Forge, een spin-off van Universiteit Gent, maakt een kruisbestuiving mogelijk en helpt ondernemingen om hun bedrijfscultuur te bevorderen op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Een brug tussen de academische wereld en bedrijven

Wie al opziet tegen ellenlange uiteenzettingen of een eindeloze lectuurlijst hoeft zich geen zorgen te maken. De oprichters van The Forge, econoom Geert De Wael en psycholoog Michaël Van Damme, hebben allebei ervaring met stand-upcomedy en weten hoe ze een verhaal boeiend moeten maken.

Vanuit hun frustratie dat waardevol onderzoek vaak in de kelder van universiteitsgebouwen belandt, besloten ze om bedrijven te ondersteunen in hun ambities rond innovatie en gedragswijzigingen. Ze bieden laagdrempelige formules aan om interessante informatie op een persoonlijke manier over te brengen.

Inzicht in het wat en hoe van je bedrijfscultuur

The Forge heeft een ruim aanbod aan diensten die het voor bedrijven niet alleen gemakkelijk maken om aan hun cultuur te werken, maar ook leuk. Je kunt kiezen uit (of verschillende opties combineren) rapporten, games, trainingen en keynotes.

Wie een rapport laat maken door The Forge, krijgt hulp bij het in kaart brengen van de ‘cultuur’ van hun bedrijf. The Forge gebruikt methodes en trucjes die wetenschappers al jaren ontwikkelen en past ze toe op teams, afdelingen en organisaties.

Met behulp van gedragswetenschappelijke methodes wordt het onmeetbare gemeten. De checklist bestaat uit vijf punten die bepalend zijn voor de cultuur in een bedrijf: visie, vertrouwen, initiatief, kwaliteit en interactie.

Deelnemers vullen een online vragenlijst met 38 vragen in, wat zo’n zeven minuten van hun tijd vraagt. Op basis van de bevindingen biedt The Forge de klant helder, duidelijk en specifiek advies in de vorm van een rapport dat boordevol tips staat. Je kunt pas de juiste wijzigingen doorvoeren als je weet wat de huidige situatie en de noden zijn. Dit rapport biedt een goed vertrekpunt voor wie daar geen helder beeld van heeft.

Leren kan ook leuk zijn

Zei er iemand games? Uit onderzoek blijkt dat kennis veel beter blijft hangen wanneer je ze op een interactieve manier opdoet. Daarom heeft The Forge verschillende games ontwikkeld voor bedrijven op basis van decennia aan gedragsonderzoek.

Deze games (beschikbaar in het Engels, Nederlands, Frans, Spaans en Duits) kunnen zowel op locatie als online gespeeld worden en hebben als doel de waarschijnlijkheid te vergroten dat de deelnemers stappen zetten naar de gewenste cultuurwijzigingen. Klanten kunnen kiezen uit een innovatiegame, een klantgerichte game, een SDG-game en een inclusiegame, maar op aanvraag ontwikkelt The Forge ook nieuwe games voor specifieke wensen.

De SDG-game, die ontwikkelingslanden helpt om zich meer bewust te worden van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.

Ook met behulp van trainingen helpt The Forge klanten cultuurwijzigingen door te voeren. Op basis van jarenlang gedragsonderzoek helpen ze de inspanningen van de klant te maximaliseren en helpen ze hen om hun doelstellingen te bereiken. In de trainingen worden de meest hardnekkige routines en gewoontes aangepakt zodat mensen, teams en organisaties beter kunnen functioneren. Dat de inhoud van de trainingen werkt, wordt niet alleen bevestigd door de wetenschap, maar ook in de praktijk.

Ten slotte biedt The Forge keynotes aan die draaien rond het delen van kennis. The Forge beschikt over een ton aan informatie die ze willen delen met de rest van de wereld. Op basis van boeiende presentaties met een vleugje humor worden wetenschappelijke inzichten gedeeld met geïnteresseerden, die er dankzij de no-nonsense, praktische aanpak meteen mee aan de slag kunnen.

May The Forge be with you

Interesse in een wijziging van de cultuur bij jou op het werk, of ben je benieuwd naar het uitgebreide aanbod van The Forge? Op hun website kom je meer te weten over het wat en hoe, en kun je contact opnemen indien je meer vragen hebt.