SE'nSE 2021 projectoproep voor oprichters van duurzame start-ups

De Stichting voor Toekomstige Generaties lanceert haar zesde SE’nSE projectoproep voor oprichters van start-ups met een positieve impact op het milieu. De laureaten ontvangen zaaikapitaal in de vorm van een achtergestelde converteerbare lening van maximaal € 50 000.

SE'nSE (Seed Equity and Sustainable Entrepreneurship) helpt startende ondernemers de periode tussen de ‘Friends, Family & Fools’ fase en de toegang tot meer klassieke en omvangrijke financieringsbronnen te overbruggen.

Bovenop de financiële steun, biedt SE’nSE startende ondernemers de mogelijkheid hun projecten bij te sturen op basis van de feedback van de expertenjury. Verder biedt het nationale zichtbaarheid en toegang tot een uitgebreid netwerk.

Doelgroep

De SE’nSE projectoproep richt zich tot ondernemingen die in België gevestigd zijn en een project ontwikkelen met een grote positieve milieu-impact. Het moet gaan om projecten waarvan de ontwikkeling zich in een "early stage" bevindt (minder dan 3 jaar).

De selectiecriteria en, ter informatie, de laureaten van de vorige edities vind je in dit dossier.

Wanneer indienen?

Startende ondernemers kunnen tot en met 2 mei 2021 een beknopt dossier indienen.

Selectieprocedure

  • Eind mei: uit de ingediende kandidaturen zal een selectie van 15 starters uitgenodigd worden om een volledig aanvraagdossier in te vullen.
  • Eind september: een selectie van 8 van deze 15 starters zal uitgenodigd worden om hun project te presenteren aan de expertenjury, voorgezeten door Pierre Mottet.
  • Eind oktober : bekendmaking van de SE’nSE laureaten 2021 door de Stichting voor Toekomstige Generaties.