'Naar het werk zonder auto'

Mobiel Brussel en Leefmilieu Brussel hebben een nieuwe oproep gelanceerd in het kader van de actie ‘Naar het werk zonder auto’ die plaatsvindt in de Week van de Mobiliteit in september.
 

Vorige editie werden er 450 probeerpassen voor de MIVB, 200 NMBS-abonnementen en 70 vervoersbewijzen voor de TEC voor een week uitgedeeld. De Lijn schonk ook 1.000 dagkaarten en Villo 100 weekabonnementen die samen werden verdeeld bij de 10 geselecteerde bedrijven die een actie op poten zetten. Nog eens tientallen andere bedrijven kregen promotiemateriaal.

61 bedrijven

Tijdens de week van 16 tot 22 september werd er door de 61 bedrijven samen 61 ton minder C02 uitgestoten door gebruik te maken van het openbaar vervoer. ‘Winnend’ bedrijf was BNP Paribas Fortis.

Tijdens de actieweek waren er 302 deelnemers, waarvan 214 automobilisten en motorrijders. Op de interne website werd er een tekst geplaatst en ook de mogelijkheid geboden om een openbaarvervoerticket te krijgen. Ook was er een specifieke e-mail naar de autogebruikers van de parking, maar ook naar de fietsers om te laten weten dat hun fietsen gratis konden worden nagekeken.

‘Zonder auto naar het werk, dat doe ik elke dag’

Er was ook een interne fotowedstrijd met de wervende titel ‘Zonder auto naar het werk, dat doe ik elke dag!’. Doel was dan ook om medewerkers aan te moedigen om geregeld gebruik te maken van andere vervoermiddelen dan de wagen. Er werd dan ook gevraagd om een foto te maken met die duurzamere verplaatsingswijze. Die oproep werd al gelanceerd eind augustus op het intranet en via de lokale EcoCoaches en werd dan uitgebreid naar affiches in de lift begin september en een herinnering op het intranet medio september.

Tot 22/9, het einde van de Week van Vervoering, konden de foto’s worden ingezonden en selecteerde een jury bestaande uit iemand van de afdelingen Sustainability, Mobility en Communication de kanshebbers. Gedurende twee weken kon er dan op worden gestemd via het intranet, wat eind oktober resulteerde in een prijsuitreiking door staatsecretaris Bruno De Lille.

Bron: vmx.be