Ik start een coöperatie: de gloednieuwe startersgids van Febecoop

Febecoop heeft een nieuwe startersgids voor coöperaties samengesteld. Uiteraard houdt die rekening met het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen.

Aan de hand van de meest gestelde vragen van Febecoop-klanten zal het platform een twintigtal clusters met vragen en antwoorden aanbieden. Momenteel staan er al zeven clusters online.

De onderwerpen zijn uiteenlopend maar stuk voor stuk essentieel voor oprichters van een coöperatie. De gids beantwoordt heel wat praktische vragen  omtrent organisatie, bestuursniveaus, vennoten, het opstellen van een financieel plan,...

Je kunt er ook terecht voor meer informatie over de missie en waarden van je bedrijf: hoe bepaal je die? Waar wil je heen met je onderneming?

Verder komen ook meer overkoepelende onderwerpen aan bod, zoals de vraag of een coöperatie überhaupt een geschikte ondernemingsvorm is voor jou en je partners.

Febecoop is het intersectoraal platform van ondernemingen, netwerken en verenigingen die een economie willen ontwikkelen met respect voor de mens en zijn omgeving. Hun missie? Het coöperatief bedrijfsmodel verdedigen, promoten en ontwikkelen.

Met deze nieuwe startersgids bieden ze een houvast aan mensen met interesse in een coöperatie en beantwoorden ze prangende vragen waar elke beginnende coöperatieve ondernemer mee worstelt.