19.000 werknemers doen mee aan #ikfietsnaarhetwerk-dag

19.000 werknemers doen mee aan #ikfietsnaarhetwerk-dag

Vandaag is het de vijfde editie van de nationale #ikfietsnaarhetwerk-dag. 19.000 deelnemers zamelden meer dan 18.600 euro in voor Habbekrats vzw  en het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen.

Het fietsleasebedrijf Cyclis Bike Lease moedigt met de #ikfietsnaarhetwerk-dag iedereen aan om massaal met de fiets naar het werk te gaan. Fervente fietsers vinden het leuk dat ze een dag in de bloemetjes worden gezet. Daarnaast motiveert de campagne niet-fietsers om het die dag eens te proberen. Want wie weet, krijgen ze wel de smaak te pakken en ruilen ze vanaf dan de wagen in voor de fiets.

Wie zich alsnog wil inschrijven heeft daarvoor de tijd tot 23u59. Momenteel staan er al meer dan 19.000 deelnemers op de teller, samen goed voor 456.922 kilometers aan fietsplezier.

 

Gelukkige jongeren en dieren

De campagne zamelt elk jaar geld in voor een goed doel. Dit jaar koos Cyclis ervoor om naast Habbekrats vzw nog een tweede goed doel te steunen, namelijk het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Deelnemers kunnen een donatie doen tijdens het inschrijven. Ook bedrijven kunnen met een gift de goede doelen een extra hart onder de riem steken.

19.000 werknemers doen mee aan #ikfietsnaarhetwerk-dag

Habbekrats vzw zet zich in voor kwetsbare jongeren in België. Met het geld dat de deelnemers voor hen inzamelen organiseren ze gratis zomerkampen voor kinderen en jongeren die een moeilijke thuissituatie hebben. 

Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen is een opvangcentrum voor zieke, gewonde en hulpbehoevende wilde dieren. Met het geld dat de deelnemers inzamelen financiert Natuurhulpcentrum een deel van de uitbreiding van het centrum, waardoor ze meer dieren professioneel kunnen opvangen en verzorgen.

Momenteel werd er al 18.611 euro ingezameld voor de goede doelen. De eindsom zal 50/50 verdeeld worden over beide organisaties. Wil jij deze goede doelen ook steunen? Dat kan nog tot 23u59 op ikfietsnaarhetwerk.be.

19.000 werknemers doen mee aan #ikfietsnaarhetwerk-dag

#ikfietsnaarhetwerk in cijfers

#ikfietsnaarhetwerk is een nationale campagne. De grootste fietsprovincie van dit jaar is Antwerpen met 5085 deelnemers. Oost-Vlaanderen volgt met 4653 fietsers. Op de derde plaats vinden we West-Vlaanderen terug met 3849 fietsers. In Limburg doen er 2785 fietsers mee en in Vlaams-Brabant zitten ze aan 2083 deelnemers.

Ook voor mensen die thuiswerken is het mogelijk om zich in te schrijven. Zo’n 4% van alle deelnemers doet dus een symbolische rit naar het werk. Tussen de ingeschreven enthousiastelingen zitten er uiteraard ook heel wat fervente fietsers. Zo’n 11% fietst meer dan 50 kilometer naar het werk vandaag. Dat is pas toewijding!

3 unieke fietsverhalen van deelnemers

“Ik ben begonnen met fietsen met als doel de 1000 km van Kom op tegen Kanker solo te kunnen fietsen. Dat is een 7-tal jaren geleden. Zo is het woon-werkverkeer als training in mijn dagelijkse routine geslopen. Ik heb mijn auto ondertussen verkocht en fiets door weer en wind. Mijn passie voor het fietsen is zich door de jaren heen blijven ontwikkelen. Ik ben hierdoor van job veranderd en werk nu voor een bedrijf dat zich inzet om de veiligheid van o.a. fietsers te garanderen tijdens het woon-werkverkeer (Wowow). Mijn woon-werk kilometers zijn door mijn nieuwe job gehalveerd, maar ik maak nu tijdens mijn ochtendrit met plezier een extra lus.” – Tom Burms

 

“Ik fiets dagelijks 110 km van Henegouwen naar Sint-Denijs-Westrem. Vroeger woonde ik in Gent Centrum op 9 kilometer van het werk en dat deed ik met de wagen. Nu woon ik op 55 kilometer enkel en dat doe ik met de speedbike. Ik ben nu veel gezonder en gelukkiger. Door het prachtige Pays des Collines, langs de Schelde en de fietsautostrade. Voor het merendeel van mijn route zijn auto’s niet toegelaten. Ik vertrek om 4u45, kom aan om 6u15 en start om 6u30 met werken.” – Filip Van de Kerchove
 

“Ik heb 5 jaar geleden beslist om mijn auto in te ruilen voor een elektrische bakfiets. Wij doen dus alles met onze stalen ros, door weer en wind. De keren dat ik toch de auto van manlief nam voor woon-werk/school-verkeer in die 5 jaar kan ik op twee handen tellen, denk ik”. - Lies Van Iseghem