Het SE’nSE Fonds - zaaikapitaal voor milieugerichte start-ups

Bijdragen aan een meer duurzame wereld door ondernemerschap te stimuleren. Dat beoogt het Seed Equity & Sustainable Entrepreneurship (SE'nSE) Fonds. Het is een fonds zonder winstoogmerk, ondergebracht bij de Stichting voor Toekomstige Generaties dat zopas de vierde oproep voor projecten lanceerde.

Het SE'nSE Fonds richt zich tot start-ups met een positieve milieu-impact en een duurzame werking. Concreet biedt het zaaikapitaal in de vorm van een achtergestelde converteerbare lening. De bedoeling is zo de kloof tussen het “Friends, Family & Fools”-stadium en meer structurele en omvangrijke financiering te dichten.

Dankzij jaarlijkse donaties van de oprichter en bijkomende donatoren, beschikt het Fonds over minstens €150.000 per jaar.

Bovenop de financiële steun, biedt het Fonds ondernemers de mogelijkheid hun projecten bij te sturen op basis van de constructieve feedback van een Expertenjury, samengesteld uit sleutelactoren uit de ondernemingswereld.

Verder biedt het zichtbaarheid en toegang tot een uitgebreid netwerk van impactgerichte organisaties en individuen. Ieder jaar selecteert de SE'nSE Expertenjury tot vijf jonge ondernemingen.

Heb je dus interesse in zaaikapitaal tot € 50 000 voor je milieugerichte start-up, dien dan je project in voor 28 juni 2019 bij de Stichting voor Toekomstige Generaties.