Changemakers

Changemakers: duurzaam ondernemen op prijs gesteld

Nog tot 16 januari kunnen bestaande en startende ondernemingen zich kandidaat stellen voor Changemakers. De award van De Tijd en L’Echo, voor Belgische bedrijven die een duurzame, groene toekomst helpen bouwen.

Bij de kranten De Tijd en L’Echo zijn ze ervan overtuigd dat ondernemers een bepalende rol zullen spelen in de transitie naar een meer duurzame en ecologisch verantwoorde samenleving. En niet alleen morgen. Vandaag zijn er al heel wat bedrijven die er hun schouders onder zetten. Van gevestigde waardes die hun zakenmodel bijstellen of zelfs helemaal omgooien, tot jonge wolven die met radicale nieuwe oplossingen de hele boel komen ‘disrupten’. We hebben beide soorten evenzeer nodig, dus krijgen ze met Changemakers allebei een award, met nog een publieksprijs er bovenop.

Praktisch

Wat moet je doen om in aanmerking te komen voor een Changemaker? Eerst en vooral natuurlijk verandering teweeg brengen en je dan aanmelden via de website. Je hebt daarvoor nog de tijd tot 16 januari. Op 6 februari wordt de selectie van dertig genomineerden bekend gemaakt. Tegen 13 februari maakt de jury haar keuze. Onder rangen van die jury zal je enkele grote namen herkennen, zoals Bertrand Piccard die ooit nog de wereld rondvloog onder impuls van de zon en Julie Lietaer, textielroyalty die aan jeans-hacking doet.