Belgium Impact, het nieuwe platform voor sociaal ondernemers

Dat België belang hecht aan inspirerende ondernemingen blijkt uit de oprichting van de nieuwe website Belgium Impact. Die heeft als doel om sociaal ondernemers te inspireren en te verbinden. De voorbije maanden hebben 25 organisaties aan dit platform gewerkt. De website werd op 25 juni in Brussel gelanceerd in het bijzijn van koning Filip.

Belgium Impact (BE.I) wil bijdragen aan het werk van sociaal ondernemers en de initiatieven van ondersteunende organisaties. Het platform zal dat doen op drie manieren:

  1. Sociaal ondernemers promoten bij de Belgische bevolking
  2. De bevolking op de hoogte brengen van activiteiten en expertise over sociaal ondernemen
  3. De interactie tussen sociaal ondernemers en het ecosysteem versterken

Eerst en vooral zal het platform die doelstellingen trachten te verwezenlijken door steun te bieden aan sociaal ondernemers bij hun uitdagingen. De website biedt een overzicht van de meest relevante spelers, zoals incubatoren, investeerders, acceleratoren, kenniscentra en netwerkorganisaties.

Bovendien zal het platform elke maand enkele sociaal ondernemers en hun inspirerende verhalen voorstellen. Sociaal ondernemers die hun verhaal willen delen, weten voortaan dus waar ze terechtkunnen. Het platform biedt verder een bibliotheek met boeken, artikels en rapporten over tal van onderwerpen (zoals groei, management, innovatie,... .).

Dit nieuwe platform toont dat de Belgische staat niet alleen belang hecht aan efficiëntie of winst, maar ook aan initiatieven die menselijke toegevoegde waarde scheppen.