Bedrijven gezocht voor Antwerps proefproject werkplek-delen

In september organiseert stad Antwerpen een proefproject rond ‘werkplek-delen’. De aanleiding: tal van wegenwerken die voor hinder zorgen bij het woon-werkverkeer van verschillende ondernemingen. Vijf tot zeven bedrijven krijgen nu de kans om hun werkwijze uit te werken.

De stad Antwerpen staat voor een mobiliteitsuitdaging. Door verschillende wegenwerken verloopt het woon-werkverkeer voor heel ondernemingen moeizaam. Vooral voor kantoormedewerkers van Antwerpse ondernemingen zou werkplek-delen een oplossing zijn, blijkt uit een onderzoek van ICOMFLEX.

Hoe werkplek-delen werkt

Ondernemingen delen hun kantoren in de verschillende regio’s. Medewerkers kunnen daardoor dichter bij huis werken of een vergaderlocatie gebruiken zonder veel kilometers af te moeten leggen. Meestal gebeurt het delen van werkplaatsen op ruilbasis tussen de ondernemingen.

De stad Antwerpen geeft vijf tot zeven bedrijven de kans om in te stappen in het proefproject. Ze moeten hun werkwijze uitwerken en vastleggen. Eens alles op punt staat, is een uitbreiding naar meer ondernemingen en regio’s mogelijk.