Voor een duurzame waardeketen voor batterijen in België/Europa

De energietransitie impliceert onder andere de grootschalige ontwikkeling van energieopslagcapaciteit. Daarvoor zijn grote hoeveelheden grondstoffen nodig, waarvan sommige zeldzaam zijn. Het is dus meer dan dringend nodig na te denken over de rol die Europa, en meer bepaald België, wil spelen in de waardeketen die op wereldniveau wordt opgezet.
 
Als antwoord op deze uitdagingen ondergaat het Europese kader grote veranderingen: verbod op de verkoop van voertuigen met verbrandingsmotor vanaf 2035; voorstel Critical Raw Materials Act, EU-verordening inzake batterijen, ...

Om een duidelijker beeld te krijgen van al deze actuele vraagstukken organiseert de FRDO hierover een conferentie in Brussel op dinsdag 30 mei 2023.
De conferentie duurt de hele dag en 's middags wordt een lunch aangeboden.  Er zal simultaanvertaling (FR-NL-EN) beschikbaar zijn.
Het voorlopige programma is beschikbaar via deze link. Het zal regelmatig worden bijgewerkt.

Deelname is gratis. U kunt zich nu inschrijven voor dit evenement via deze link:   https://frdo-cfdd-admin.be/Account/JoinForum/1204

 

Datum

30 mei 2023, 11:30 - 18:00

Locatie

Financietoren (Pachecozaal)
Boulevard du Jardin botanique 50
1010 Brussel
België

Organised by

Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.