kledingatelier

Wat betekent de EU Sustainable Textiles Strategy voor jouw modebedrijf?

De Europese Green Deal, EPR - Extended Producer Responsibility, Due Diligence, Action Plan Circular Economy, Textile Strategy,... Wat betekenen al deze begrippen concreet voor spelers in de Belgische mode-industrie? En waarom zou je er meer over moeten weten?

In samenwerking met The Shift, WBDM en MAD Brussels organiseerde Flanders DC een webinar over de implicaties van de EU Duurzaam Textiel Strategie voor modebedrijven.

Het webinar ging dieper in op drie belangrijke onderwerpen.

1. De EU-duurzaamheidsstrategie voor de modesector

Sofie Bouteligier (Beleidsadviseur Internationale Beleidseenheid OVAM) en Maria Rincon Lievana (Beleidsmedewerker Circulaire Economie en Duurzame Producten, Productie en Consumptie bij de Europese Commissie) spraken over de algemene EU-beleidsterminologie relevant voor de modesector en de toepasbaarheid ervan op Belgische modebedrijven.

2. EPR - Extended Producer Responsibility

Emily Macintosh (Beleidsmedewerker Textiel European Environmental Bureau) en Céline Lejeune (medeoprichter Bonjour Maurice) legden uit hoe je een product ontwerpt voor een circulair leven en benadrukten de verantwoordelijkheid voor wat je op de markt brengt, ook na verkoop aan de klant.

3. Due Diligence

Saartje Boutsen (medeoprichter Studio D) en Tine Buysens (duurzaamheidsmanager Bel & Bo) praten over tracering binnen textiele toeleveringsketens en over maatregelen om sociale en milieurisico's te verminderen.

Je kunt deze drie gesprekken hier opnieuw volgen.

Meer informatie en updates zijn te vinden in de Close The Loop-community op Facebook en op de Sustainable Fashion & Textiles Belgium-pagina op LinkedIn.

 

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
26 maart 2021
Terug naar boven
Terug naar boven