Textielbedrijven en afvalverwerker bundelen krachten voor eerste Cradle to Cradle werkkleding

REWORK, het eerste Cradle to Cradle werkkledingmerk, is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen bedrijfskledingproducent Van Puijenbroek Textiel, textieldienstverleners Berendsen en Lavans en afvaldienstverlener Van Gansewinkel.

De bedrijfskleding is zo ontworpen dat alle onderdelen opnieuw kunnen worden gebruikt.

 

REWORK is werkkleding die uiteindelijk niet in de vuilnisbak belandt, maar in de toekomst juist uit ‘de vuilnisbak’ komt.

Cradle to Cradle ‘goeroe’ Michael Braungart kreeg de eer om de eerste duurzame katoenen werkkleding aan te trekken. Braungart: “De bal ligt nu bij de ondernemers. Zij zijn aan zet om hun bedrijfskleding duurzaam in te kopen en REWORK tot een succes te maken. REWORK is slimmer dan recyclen, het is upcyclen.''

Duurzaam met een goede kwaliteit en prijs

REWORK Cradle to Cradle workwear is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen bedrijfskledingproducent Van Puijenbroek Textiel, textieldienstverleners Berendsen en Lavans en afvaldienstverlener Van Gansewinkel.

De bedrijfskleding is zo ontworpen dat alle onderdelen opnieuw kunnen worden gebruikt. Er worden nieuwe garens gesponnen of compost gemaakt van de oude werkkleding. Het is een innovatief én duurzaam concept met een herkenbare kwaliteit, voor een prijs die aansluit bij de prijs van gangbare werkkleding.

Braungart: “Iedereen heeft werkkleding nodig. Ondernemers moeten het niet uit luxe gaan gebruiken, maar vanwege de innovatie en de goede kwaliteit.'

Meer dan recyclen

Cradle to Cradle is meer dan recyclen. Al tijdens het ontwerp en de productie wordt slim gewerkt. Neem het verven van de werkkleding. Dat gebeurt een stuk milieuvriendelijker dan gebruikelijk. Hierdoor bevatten de katoenvezels geen schadelijke stoffen waardoor het weer een geschikte grondstof vormt voor bijvoorbeeld nieuwe werkkleding. En dat is precies het idee achter Cradle to Cradle: afval is voedsel. Deze aanpak is een goed antwoord op de wereldwijde groeiende schaarste van grondstoffen. Waarom waardevolle grondstoffen als katoen weggooien als je ze goed kunt hergebruiken?

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
16 december 2012
Terug naar boven
Terug naar boven