Sterk geschakeld – KiemKracht

KiemKracht vzw investeert tijd en kennis om groenresten te verwerken tot vezels, die op hun beurt de basis vormen voor een zoektocht naar innovatieve, biogebaseerde materialen.

Het maaisel dat de groenploegen van maatwerkbedrijf KiemKracht vzw verzamelen tijdens natuurbeheertaken, gaat tegenwoordig niet meer standaard naar de composthoop. In de plaats zijn er tal van samenwerkingen opgezet met makers van biogebaseerde materialen. Een wereld van opties, waar veel ruimte is voor experiment, waar er tegelijk al fantastische resultaten zijn geboekt.

Samen met Rein Dessers, afdelingshoofd innovatie, gaat MVO Vlaanderen mee het groen en vervolgens de kelders van PermaFungi in. Wat bij PermaFungi begon als het kweken van oesterzwammen op koffiegruis, groeide met behulp van subsidies en sterk ondernemerschap door naar het produceren van materiaal op basis van een reststroom en mycelium dat letterlijk groeit in de vorm van je keuze. Een prachtkans voor ultralicht verpakkingsmateriaal, akoestische isolatie of kunstzinnige, grillige tafelpoten.

Geniet van het verhaal!

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
8 juni 2023
Terug naar boven
Terug naar boven