Sint-Niklaas betrekt burgers bij duurzaam mobiliteitsbeleid

Sint-Niklaas op de kaart zetten als echte fietsstad. Dat is de ambitie die het stadsbestuur, samen met alle fietsende stadsgenoten, de komende jaren wil waarmaken. De aftrap wordt gegeven tijdens een bijeenkomst in de stadsschouwburg, waar burgers hun stem kunnen laten horen.
 

Sint-Niklaas kiest voluit voor duurzame mobiliteit. Hiervan getuigen al verschillende initiatieven, waaronder fietsprojecten, oplaadeilanden voor elektrische fietsen, openbare fietspompen en zowel Cambio als particulier autodelen. Het stadsbestuur gaat nu op zoek naar frisse ideeën voor haar fietsbeleid, en luistert hiervoor naar haar burgers.

Samen conclusies trekken

De aftrap van het participatieve fietsbeleid vindt plaats in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas. De deelnemers wisselen in kleine groepen, onder leiding van een gespreksleider, ideeën uit over thema’s als fietscomfort, fietsveiligheid, fietsinfrastructuur en fietspromotie. Vervolgens worden er conclusies getrokken, met alle deelnemers samen.

Het stadsbestuur doet een warme oproep aan iedereen die de fiets een prominente plaats wil geven in Sint-Niklaas om aan dit startgesprek deel te nemen. "Wat er de komende maanden en jaren voor het fietsbeleid op het programma staat zal mee bepaald worden door wat er op 21 september uit de zaal komt", aldus de stad.

15 fietsende stadsgenoten

Om de startcampagne in de verf te zetten werden 15 fietsende stadsgenoten in de loop van de zomer gefotografeerd, op de fiets. Hun portretten zullen in de week van de mobiliteit, van 16 tot 23 september, te zien zijn op enorme sokkels op de Grote Markt.
 

(Secundaire) Thema
MobiliteitStakeholders
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
21 augustus 2013
Terug naar boven
Terug naar boven