Onderzoeksrapport 'Financiering van de circulaire economie'

Label recyclagepunt

Met de ondersteuning van Vlaanderen Circulair heeft Econocom de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek gevoerd naar de belangrijkste uitdagingen bij de financiering van gebruiks- en as-a-servicemodellen. Het eindrapport ‘Financiering van de circulaire economie' is sinds kort beschikbaar op hun website.

In het kader van het plan Visie 2050 van Vlaanderen Circulair onderzocht Econocom zowel de financiële hindernissen als opportuniteiten voor de ontwikkeling van een circulaire economie in Vlaanderen en per uitbreiding in Belgie. De stap naar bedrijfsmodellen waarin de klant niet langer eigenaar is maar gebruiker wordt, is de grootste uitdaging.

Het onderzoeksrapport wil verhoogde slaagkansen bieden aan initiatieven in B2B of B2B2C. Via aanbevelingen voor drie doelgroepen – financiele dienstverleners, bedrijven en overheden – wil het de knelpunten voor de financiering van innovatieve, circulaire bedrijfs-modellen wegwerken en nieuwe product-dienstcombinaties en as-a-service-modellen helpen invoeren.

 

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
(Secundaire) Thema
Circulaire economie
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
15 juli 2019
Terug naar boven
Terug naar boven