Koplopers Podcast

MVO staat voor ondernemen in de gouden doorsnede van de 6 P’s: planet, people, prosperity, peace, partnerships en pleasure. Hoe doe je dat in een economisch klimaat dat grotendeels kijkt naar waarde vanuit een financieel standpunt? Hoe verleg je als ondernemer die blik van het puur financiële naar positieve impact met focus op menselijke en duurzaamheidswaarden? Wat is een echt alternatief? En hoe pas je dat toe? 

In deze reeks Koplopers Podcasts gaan we op zoek naar hoe ondernemers vanuit zichzelf bijdragen aan deze zoektocht naar waarde(n) en naar brede welvaart voor iedereen. Hoe lossen deze ondernemers nieuwe puzzels op? Hoe evolueren ze van louter financiële groei naar inclusieve en duurzame bloei?

 

 

Deze Koplopers Podcasts kun je al beluisteren:

#1 Ugani Prosthetics – Protheses betaalbaar en toegankelijk maken voor mensen in ontwikkelende landen. Co-zaakvoerder en -bezieler Joren Vallaeys vertelt hoe Ugani Prosthetics die missie aanvat via radicale, zuinige innovatie.

#2 Miss Miyagi – Maatschappelijke meerwaarde creëren in erfgoed en ander uitdagend vastgoed, met én voor de buurt. Dat is de levensdrang van alternatieve projectontwikkelaar Miss Miyagi.

#3 Stichting voor Toekomstige Generaties – De transitie naar een betere, schonere wereld versnellen. Stichting Future Generations verdeelt geld en aandacht over duurzame ondernemers van de toekomst.

#4 Sur La Iri – Regeneratief reizen, het klinkt als muziek in de oren van wie graag de wereld rondtrekt en daarbij de negatieve impact wil beperken. Is het mogelijk of is het een illusie?

#5 More2Coffee – Koffiegruis belandt massaal in de vuilnisbak. "Ten onrechte", betoogt Frederik Muylle van More2Coffee, "want het residu van ons dagelijks kopje troost zit nog boordevol waarde." Een zoektocht tot op de bodem.

#6 Ray – Wat er werkelijk in schoonheidsproducten zit? Vaak zijn dat vooral te veel en zelfs schadelijke ingrediënten. Apotheker Hilde Nys had daar schoon genoeg van en startte de verzorgingslijn Ray.

#7 Pacha Greens - Dat je met kleine dingen een groot verschil kan maken, bewijzen de microgroenten van PachaGreens. Wandel mee tussen de minivelden van Tom De Windt.

#8 Sonian Wood Coop - Stephan Kampelmann stort zich met Sonian Wood Coop op de missie om hout op stam uit het Zoniënwoud lokaal te verwerken.

#9 Okret – Sara Kovic vertelt over hoe ze met Okret modemerken de weg toont naar een tweede leven voor hun collecties.