Henry van de Velde Awards 2019

De Henry van de Velde Awards lauweren de Vlaamse design van ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die een positieve impact hebben op de economie en de samenleving.

Inschrijven kan tot en met 2 mei 2018. Klik op de links voor meer informatie over de categorieën en het reglement. Mis jouw kans niet om te schitteren. 

Criteria

De deelnemende producten en processen moeten aan diverse criteria voldoen. Op de eerste plaats zijn ze functioneel en gericht op de gebruiker (user centered). Het design van het product of dienst is hedendaags, professioneel afgewerkt en uitgevoerd met respect voor de gebruikte technieken en/of materialen. Kortom, goede inzendingen voor de Henry van de Velde Awards zal de jury als zinvol beschouwen als ze de nodige impact hebben op economie én samenleving. 

Ingediende design projecten voor dienstverlening zullen beoordeeld worden op basis van het resultaat van het ontwerpproces. Daarin staat de mens centraal en ontstaan oplossingen uit samenwerking met alle belanghebbenden. Daarbij kijkt de jury naar de volledige context en naar de mate waarin ontwerptechnieken het concreet en oplossend denken stimuleren. Ze bekijkt het design van een dienstverlening als een stap-voor-stap proces waarbij regelmatig getest en geëvalueerd wordt. 

Gelet op de criteria die de jury hanteert zouden niet alleen de categorie 'ecodesign' maar ook de andere categorieën van design aan de filosofie van maatschappelijke verantwoordelijk ondernemen beantwoorden. Of kent de jury eerder een beperkt gewicht toe aan de criteria die verband houden met de impact op economie én samenleving? 

Categorieën

Dit zijn de categorieën waarvoor je voor deze editie kan inschrijven:

  1. Business: een designprijs voor innovatieve machines, toestellen, installaties, enz. bestemd voor gebruik in de industrie of in een professionele omgeving, zoals de medische zorg, bouw, landbouw, enz. 
  2. Consumer: een designprijs voor eindproducten die het individuele leven verbeteren en vergemakkelijken en speciaal ontwikkeld zijn voor persoonlijk gebruik.
  3. Community: een designprijs voor innovatieve en duurzame producten, diensten en systemen waarbij van in het begin van het designproces gewerkt alle mogelijke stakeholders betrokken worden.
  4. Ecodesign: een designprijs voor producten of diensten ontwikkeld met een positieve invloed op het milieu.
  5. Graphic & Packaging: een designprijs voor de vernieuwende ontwikkeling en vormgeving van letters, verpakkingen en gedrukte media, die de communicatie naar de consument verbetert en/of verandert.
  6. Habitat: een designprijs voor producten, objecten, diensten en systemen bestemd voor de private ruimte en die het wonen aanbelangen en/of bestemd voor de werkruimte in een kantooromgeving.
  7. Health & Wellbeing: een designprijs voor producten en diensten die zorgen voor het fysieke of geestelijke welzijn van het individu.
  8. Mobility: een designprijs voor producten of diensten die het vervoer van personen of goederen vergemakkelijken.

Ceremonie

Alle genomineerde ontwerpers, bedrijven en eventueel andere betrokkenen bij de genomineerde inzendingen worden verwacht op de feestelijke ceremonie in BOZAR te Brussel op dinsdag 22 of 29 januari 2019, waarop de Awards winnaars bekend gemaakt worden.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
16 april 2018
Terug naar boven
Terug naar boven