COSH! verovert Madrid

Madrileense straat

Het Belgische online platform voor duurzaam shoppen lanceert een duurzame winkelgids in Madrid.

Hoe zou het nog zijn in Madrid? Momenteel: circulair, duurzaam and FABULOUS! Want het is daar Circular Sustainable Fashion Week, van 18 tot 29 april. Die week duurt dus twaalf dagen, om maar te zeggen dat ze, volkomen terecht, uit hun voegen barsten van enthousiasme. En dat is aanstekelijk, tot helemaal hier in België, want voor de gelegenheid lanceert ons eigen COSH! zijn eerste duurzame winkelgids voor de Spaanse markt.

Mode die mag gezien worden

COSH! is een online zoekplatform dat je helpt om duurzame, ethische kledij te vinden, in jouw stijl en binnen jouw budget. Het let daarbij op zeven verschillende aspecten: ethische werkomstandigheden, ecologische impact, circulariteit, korte keten, diervriendelijkheid, slow fashion en transparantie. Daarnaast levert het ook duurzaamheidsadvies aan retailers en merken. Sinds de officiële lancering in 2019 breidde COSH! zijn werking al uit naar Nederland. Begin dit jaar fuseerde het met het Spaanse ‘Ethical Time’ om ook de Spaanse consumenten en retailers richting duurzame mode te begeleiden.

COSH! kon dus niet ontbreken op de Circular Sustainable Fashion Week. Het zal onder meer vijf merken uit de COSH! community in de kijker zetten om te demonstreren hoe zij ecodesign inzetten als een belangrijk principe in een duurzame, circulaire economie. Daarnaast lanceert het een papieren winkelgids met een overzicht van de duurzame winkels van Madrid. Wie eerder fan is van Barcelona of Valencia hoeft nog niet te wanhopen, want COSH! heeft al plannen om ook voor andere Spaanse steden duurzame winkelgidsen te voorzien.

Fashion Revolution Week

De Madrileense Circular Sustainable Fashion Week valt niet te verwarren met de Fashion Revolution Week. Enfin, eigenlijk wel, want ze staan voor dezelfde principes en ze vallen grotendeels samen. Fashion Revolution Week gaat op 22 april van start en is een mondiaal gebeuren. Het initiatief werd tien jaar geleden gestart in de nasleep van de Rana Plaza ramp in 2013 en ijvert sindsdien voor eerlijke, sociale en ecologische mode. Als dat jouw interesse prikkelt, bekijk dan zeker ook ons interview met Jasmien Wynants, sustainability professional 2023, over ultra fast fashion, duurzamere alternatieven en wat in ‘s hemelsnaam een TikTok haul wel mag zijn.

Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
20 april 2023
Terug naar boven
Terug naar boven