Inspiratie

Om goed aan de slag te gaan met mvo kunt u ongetwijfeld wat inspiratie gebruiken. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle inspiratie die beschikbaar is op de website. Daarnaast kunt u ook een specifiek type inspiratie aanklikken zoals een column, een praktijkvoorbeeld, interview, ...

Via de sortering, alfabetisch of meest recent, kunt u nog verder verfijnen.

Genoeg gelezen? Ga dan naar de pagina 'Aan de slag' en steek de handen uit de mouwen.

2 mannen meten zich met mekaar
Nieuws van 15 mei 2018

Op 29 november 2018 is het zover. Dan wordt de Award Inclusieve Onderneming 2018 voor de eerste keer uitgereikt. Vooraleer het zover is loopt er eerst nog een Award-campagne, die inclusieve ondernemingen een dagboek biedt om zelf een uitgebreide visibiliteit te creëren.

Vrouwen verstellen opgehaalde kledij
Nieuws van 11 mei 2018

Tot 11 juni 2018 kan jouw organisatie een projectvoorstel indienen dat een meerwaarde heeft voor de circulaire economie. Het ING Fonds ondersteunt degenen die hun vaardigheden en beroep uitoefenen met het oog op een optimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Goedgekeurde projecten kunnen op een financiële steun rekenen van tussen de €5000 en €25.000. 

schema over de circulaire stad
Nieuws van 11 mei 2018

Begin mei heeft Vlaanderen Circulair twee projectoproepen gelanceerd om innovatieve en waardevolle circulaire economieprojecten te ondersteunen. Eén call heeft betrekking op het thema van de 'stad en de circulaire economie' en de andere op 'circulaire aankopen'.  De ronde 2018 is de tweede uitgave. Vorig jaar kregen 63 projecten subsidies....

glimlachende man en vrouw
Nieuws van 2 mei 2018

De Global Change Award is een oproep, die georganiseerd wordt door de H&M Foundation. Bedoeling is om innovatie te bevorderen die de modesector circulair kan maken. In 2018 heeft het Belgische Resortecs deze prijs gewonnen met een oplosbare draad, die de reparatie en recyclage van kledingstoffen vergemakkelijkt. 

Terug naar boven