nadenken over steward-ownership

Steward-ownership, de ideale structuur voor impactondernemers. Wat, waarom en hoe?

24 november 2022 11:00 tot 12:00

Patagonia zorgde voor een stroomversnelling. Het outdoormerk koos resoluut voor “Aarde als aandeelhouder”. Met veel weerklank en applaus transformeerde Patagonia naar een model dat wereldwijd al enkele jaren sterk in opmars is: steward-ownership. Deze beweging komt in België ook van de grond.

Wil je ook verkennen wat steward-ownership concreet kan inhouden voor jouw onderneming? Schrijf je dan in.

Steward-Ownership is een hoopvol alternatief model voor eigenaarschap. Het erkent expliciet dat winst belangrijk is. Die winst investeert de organisatie in missie en maatschappelijke impact. Met Steward-Ownership slaag je er dus in om missie, onafhankelijkheid en zelfbestuur permanent vast te leggen in het juridisch DNA van je onderneming.

Het is de ideale structuur om als ondernemer je impactstrategie te realiseren. Steward-ownership wordt hét toekomstmodel voor kantelaars in het systeem. Voor starters, schalers en gevestigde impactondernemers. Met intrinsieke motivatie van je stewards als onwaarschijnlijke kracht. Je onderneming evolueert van medewerkers naar meewerkers. Met de missie altijd voorop.

Steward-ownership is een evenwichtig en bewezen model dat elke betrokkene bij een Impactonderneming in haar kracht stelt om maximaal bij te dragen aan de missie. Het zorgt voor een stabiele organisatie en enorme missiegerichtheid. In goede en slechte tijden. Dat tonen ons de resultaten van tig buitenlandse voorbeelden in Duitsland, Scandinavië, Amerika, Nederland,... De overlevingskans, rendabiliteit, klantentrouw, verbondenheid van de werkers en crisisresistentie ligt er veel hoger (Thomson, 2018, Copenhagen Business School)

Dit webinar neemt je mee naar

  • de 3 fundamenten voor Steward-ownership,
  • de overwegingen of en hoe dit bijdraagt aan je strategie.
  • de opbouw van het model. En welke flexibiliteit en voordelen dit biedt.
  • hoe mensen laten floreren vanuit een sterke collectieve ambitie? De intrinsieke motivatie van je stewards.
Prijs
gratis maar inschrijven is verplicht
online
België
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Georganiseerd door
Strategies & Leaders
Terug naar boven