Vlaamse overheid maakt werk van werkbaar werk

Sinds kort kunnen ondernemingen uit de profitsector de eerder aangekondigde werkbaarheidscheque aankopen bij de Vlaamse overheid.

Daarmee wil die overheid de werkbaarheid in bedrijven bevorderen. In 2016 bleek immers uit een werkbaarheidsmeting van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) dat de werkbaarheidsgraad in Vlaanderen gedaald was.

De komende drie jaar zal Vlaanderen 3 miljoen euro per jaar investeren om bedrijven te inspireren een tastbaar werkbaarwerkbeleid te ontwikkelen. Eenmanszaken, kmo’s en grote organisaties kunnen online de werkbaarheidscheque van max. 10.000 euro aanvragen. Ze kunnen het geld gebruiken om eventuele knelpunten in kaart te brengen, zich professioneel te laten begeleiden bij de uitvoering van een scan en een werkbaarheidsplan op te stellen.

Er is een ruime keuze aan mogelijke acties. Enkele opties zijn leiderschapstrainingen, opleidingen of een plan om werknemers zich fitter te doen voelen, telewerk, een strijkdienst of kinderopvang in de onderneming. Op www.werkbaarwerk.be vind je meer info, tools en goede voorbeelden om aan de slag te gaan rond werkbaar werk.