Nilfisk-Advance behaalt als eerste producent MVO Prestatieladder

Op 4 maart 2013 is Nilfisk-Advance officieel gecertificeerd voor de MVO Prestatieladder, niveau 3, voor de verkoop, verhuur, service en het onderhoud van professionele en consumentenreinigingsmachines in Nederland en België. De MVO Prestatieladder is een certificatienorm voor mvo en voorziet in de behoefte om vanuit maatschappelijke betrokkenheid duurzame ontwikkeling concreet, objectief en aantoonbaar te kunnen maken.

Nilfisk-Advance, producent van schoonmaaktoestellen, is de afgelopen maanden door British Standards Institution (BSI) getoetst op haar mvo-managementsysteem. “Alle procedures en processen in ons bedrijf voldoen aan ISO 9001. Door de toetsing voor de MVO Prestatieladder hebben we nu concreet inzicht in het naleven van de ISO 9001-eisen en de basisbeginselen en normen van het mvo-beleid in onze organisatie”, zegt Willem van den Burg, directeur van Nilfisk-Advance Benelux.

“Maar we hebben ook onze directe omgeving goed in kaart gebracht, bijvoorbeeld onze afvalscheiding op kantoor en de samenwerking met leveranciers die het cradle-to-cradle principe hanteren etc.”

3 P's

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit Nilfisk-Advance in de genen. Van den Burg: “We besteden in Nederland al tachtig jaar en in België al 75 jaar veel aandacht aan mvo. Niet in de laatste plaats, omdat ons bedrijf van Deense komaf is, waar men van nature de factor mens en aspecten als veiligheid en zorg voor het milieu centraal stelt."

"Het mooie van de MVO Prestatieladder is dat het people en planet combineert met profit. Deze drie elementen zijn bij mvo namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

MVO stuurgroep

Eltjo Veentjes, Commercieel Manager BSI: “Tijdens de audit viel ons op dat de mvo stuur- en werkgroep binnen Nilfisk beschikt over een enorme dosis doorzettingsvermogen. Vanuit elke discipline binnen de organisatie zijn er mensen vertegenwoordigd in de mvo-groep en zij hebben voor draagvlak gezorgd binnen de hele organisatie. Een belangrijk element om op alle punten binnen de norm een voldoende te scoren".

Tevreden klanten

“We zijn voldaan over het feit dat we voor al onze merken, dus Nilfisk-Advance, Nilfisk-ALTO, Nilfisk (Consumer) en Nilfisk-CFM, kunnen laten zien dat we daadwerkelijk maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen. Onze klanten zijn daardoor verzekerd dat wij ze duurzaam geproduceerde reinigingsmachines aanbieden en dat we ervoor zorgen dat zij met lagere “total cost of ownwership” te maken krijgen dus met minder milieubelastende machines werken, die minder energie, water en detergenten verbruiken.”

In Nederland zijn meer dan honderd bedrijven die volgens de MVO Prestatieladder zijn gecertificeerd. In België leeft de Prestatieladder minder.