Koplopers Podcast: Maatwerk - Pracht van een Werkkracht

Pracht van een werkkracht - Koplopers Podcast #16

Individueel maatwerk biedt financiële ondersteuning aan werkgevers die personen met een arbeidsbeperking tewerkstellen en aan zelfstandigen met een arbeidsbeperking. In deze Koplopers vertellen Lieze Van Dyck en Patricia Vroman (Departement Werk en Sociale Economie) hoe het systeem werkt en hoe ze kwamen tot de opmerkelijke campagne ‘Pracht van een werkkracht’.

#dielaatjenietschieten – Er heerst krapte op de arbeidsmarkt en toch zitten we nog met een groot onbenut potentieel aan straffe talenten. Mensen met een arbeidsbeperking kunnen immers net zo goed uitblinken in hun functie. Dat vraag vaak wel enkele aanpassingen op de werkvloer en daarom is er het systeem van individueel maatwerk. Werkgevers of zelfstandigen met een arbeidsbeperking krijgen dan een premie om hen te ondersteunen.

Zo krijgen mensen met een arbeidsbeperking de kans om hun talent helemaal te ontplooien, krijgen ondernemers er prachtige werkkrachten bij en delen ook de collega’s in de voordelen van een zorgzame, inclusieve werkomgeving.

Beluister deze Koplopers Podcast via Spotify.

Pracht van een Werkkracht