Duurzame mobiliteitsplannen? Lees dan dit

Win een boek met je duurzame mobiliteitsplannen.

 

 

De Week van de Mobiliteit ligt net achter ons. En ook al zijn het corona-tijden, toch werden er over heel Vlaanderen meer dan 1.400 acties georganiseerd om iets te doen aan de belabberde situatie op onze Vlaamse wegen.

Factor 8

Ook Cathy Macharis, mobiliteitsexperte, hoogleraar aan de VUB en lid van de Vlaamse Mobiliteitsraad, deed haar duit in het zakje. In de aanloop naar de Week van de Mobiliteit publiceerde ze haar nieuwe boek 'Met een factor 8 naar de mobiliteit van de toekomst'.

Haar uitgangspunt is de klimaatverandering. Transport draagt daar sterk toe bij met een kwart van de wereldwijde CO2-uitstoot maar slaagt er niet in om de emissies naar beneden te halen, integendeel.

Om daar wel in te slagen zet Cathy Macharis 8 V’s in; de factor 8 in de titel van het boek: Vermelden, Vermijden, Verschuiven, Verschonen, Versnellen, Verbinden, Veranderen, Verliefd!

Duurzame mobiliteitsplannen? Lees dan dit

Op de website van het Netwerk Duurzame Mobiliteit luidt het zo: "‘Met een factor 8 naar de mobiliteit van de toekomst‘ is het perfecte boek voor de leek die geïnteresseerd is in mobiliteit en duurzaamheid. De eenvoudige taal en duidelijke structuur maken het lezen vlot en aangenaam. De laatste 4 V’s geven stof tot nadenken voor wie professioneel bezig is met mobiliteit en wie weet worden ze opnieuw wat verliefd op een duurzame mobiliteit."

Verliefd op duurzame mobiliteit?

Wij mogen vijf exemplaren van Cathy Macharis' boek wegschenken.

Heeft jouw organisatie inspiratie geput uit de Week van de Mobiliteit en broedt ze op duurzame mobiliteitsplannen? Of misschien is er al een aanpak 'in place'? Wij horen het graag.

De vijf meest ambitieuze voorbeelden krijgen het boek thuisbezorgd én een plaats bij de praktijkvoorbeelden op deze website.