70 Brusselse organisaties ontvangen label 'Ecodynamische onderneming'

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest proclameerde 70 organisaties die het label “Ecodynamische onderneming” behaalden, hetzij met één, twee of drie sterren. 13 ondernemingen haalden het hoogste niveau van "drie sterren".

In totaal zijn vandaag 166 Brusselse bedrijfsvestigingen gelabeld. Door de jaren heen illustreert het gewestelijke label voor ecomanagement steeds duidelijker dat een goed milieubeheer samengaat met een gezond bedrijfsbeheer.

Vrijwillige bedrijfsinitiatieven

Het Brusselse label "Ecodynamische onderneming" toont ook het vermogen van de ondernemingen om, samen met hun externe productieactiviteiten, vrijwillig intern een ambitieus project op te zetten. Het label is een bekroning voor de vrijwillige initiatieven die de ondernemingen hebben ondernomen om de impact (energieverbruik, afval, …) van hun activiteiten op het leefmilieu te beperken of door bijvoorbeeld de mobiliteit van hun werknemers te verbeteren.

Leefmilieu en economische ontwikkeling zijn dan ook twee begrippen die elkaar niet tegenspreken, zoals sommigen laten uitschijnen. Integendeel, milieumanagement versterkt de positie van een onderneming in haar sector.

Bekroonde ondernemingen

Twee van de organisaties die een label ontvingen, zijn Art & Build Architect en het Le Plaza hotel, 2 ondernemingen die sinds 1999 aan het initiatief deelnemen en de eerste ondernemingen om hun label voor de 4e maal te vernieuwen!

Andere gelabelden zijn MIWB Atrium, IPM Printing, het Paleis voor Schone Kunsten, het gemeentebestuur van Anderlecht (dienst Sociale zaken), Thalys International en Mobistar.

Raadpleeg de lijst van de Ecodynamische ondernemingen

Bron: leefmilieu.brussels.be