100 duurzame oplossingen die de wereld kunnen veranderen

Het is weer zover. Innovatieplatform Sustainia heeft opnieuw de Sustainia100 gelanceerd. Deze jaarlijkse gids bundelt 100 concrete initiatieven, projecten en technologieën over de hele wereld die aan het pad richting duurzaamheid timmeren.

Sustainia ontving meer dan 500 inzendingen uit 79 landen. De 100 geselecteerde oplossingen worden ingezet in twee derde van de wereld - waaronder Kenia, India, Mexico en Zuid-Afrika. Op die manier weerspiegelt de Sustainia100 innovaties afkomstig uit de Westerse broeihaarden, alsook uit minder voor de hand liggende delen van de wereld.

100 oplossingen over 10 sectoren

De 100 innovatieve en duurzame oplossingen zijn onderverdeeld over 10 sectoren, variërend van energie en transport tot mode, voeding en onderwijs. Met de gids geeft Sustainia investeerders, regionale ontwikkelaars, bedrijfsleiders, politici en consumenten een unieke blik op de meest veelbelovende projecten en technologieën binnen hun vakgebied.

Bovendien is het gewoon een aantrekkelijk document dat inspirerend werkt voor iedereen die begaan is met duurzaamheid en innovatie.