Vorming Participatie & Mobiliteit 2024

Mobiliteit

NDM organiseert na een succesvolle eerste editie in 2023 opnieuw een vormingstweedaagse rond burgerparticipatie op donderdag 22 en 29 februari 2024.

We beginnen de vormingstweedaagse met een overzicht van hoe participatieprojecten er kunnen uitzien: de participatieladder van Demos platgelegd. We zoeken samen met Turid van Demos ook naar manieren om iédereen te betrekken in een participatieproject: Wanneer we terugkijken naar afgelopen participatieprojecten valt het ons op dat de groep aan participanten vaak geen juiste representatie is van de buurt waar het project om draait. Hoe komt dat en wat doen we eraan? Is onze communicatie inclusief? Kennen we ieders leefwereld voldoende? Werken we outreachend genoeg? Motief vzw reikt ons vervolgens handvatten aan om sensitief te zijn voor religieuze en culturele verschillen.

Tijdens de vorming met Ann van Human Matters houden we onszelf een spiegel voor: Niet enkel het participatieproject moet aan enkele voorwaarden voldoen om te kunnen slagen, ook jij moet enkele specifieke vaardigheden onder de knie hebben. We oefenen in deze vorming op verbindend communiceren. Zo modereren we in de toekomst vol zelfvertrouwen een moeilijke discussie tussen twee buren en slagen we erin een gedragen oplossing te vinden.

Op dag 2 zoomen we in op twee goede praktijken van Common Ground en Globelink: Hoe hebben ze het aangepakt? Op welke manier hebben ze burgers weten te betrekken in het project? Hoe kwam een representatieve groep participanten tot stand? Hoe hebben ze een aangename en productieve sfeer weten te behouden? Wat maakt dat ze vertrouwen kregen van de burgers? Hoe heeft het project de lokale mobiliteit verduurzaamd en hoe is dat gelukt? Wat zouden we in de toekomst toch anders doen?

De dag sluiten we af door samen aan de slag te gaan met uitdagingen en ideeën die doorheen de vormingen aan bod kwamen.

Prijs

€300 of €380

Datum

22 februari 2024, 09:00 - 29 februari 2024, 16:30

Locatie

Tweekerkenstraat 47
1000 Brussel
België

Organised by

Netwerk Duurzame Mobiliteit

Meer info

Meer weten

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.