Slotconferentie - Werknemers als hefboom voor een circulaire economie

Tijdens het ESF-project “Werknemers als hefboom voor een circulaire economie” hebben milieubewegingen en vakbonden het afgelopen anderhalf nauw samengewerkt om de sociaal-economische gevolgen van de industriële transitie te onderzoeken. De focus lag daarbij op de sectoren chemie en metaal, op de rol van circulariteit in de transitie en op de potentiële rol van de vakbond tijdens de transitie.

Ze hebben onder meer Europese rondetafels en Vlaamse expertenworkshops georganiseerd over deze thema’s. Ter afsluiting van dit project schrijven ze een samenvattende brochure, die ze presenteren op deze slotconferentie van 29 november, met onder andere een debat tussen werkgevers en vakbonden over een rechtvaardige transitie voor de industrie. Vlaams minister van economie Jo Brouns opent de dag.

De slotconferentie bestaat uit twee delen: in de voormiddag ligt de focus op Vlaanderen en het industrieel beleid. De namiddag gaat dieper in op het Europese speelveld (en zal de voertaal Engels zijn). Het is ook mogelijk om een van beide delen te volgen.

Prijs

gratis maar inschrijven is verplicht

Datum

29 november 2022, 10:30 - 17:30

Locatie

ITUH
Koning Albert II-laan 5
1210 Brussel
België

Organised by

Rest.Vlaanderen, Bond Beter Leefmilieu, ABVV en andere

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.