Natuurinclusief ontwerpen en een gezond binnenklimaat i.s.m. VIBE

In deze dagopleiding van VIBE en Kamp C kom je te weten welke stappen je moet nemen om een gezond binnenklimaat in je bouwprojecten te garanderen. Een goede mechanische ventilatie is ondertussen gemeengoed, maar er zijn nog heel wat andere principes die je in je projecten kan toepassen. We spenderen 80 tot 90 procent van onze tijd binnen dus het belang van een gezonde binnenomgeving mogen we niet onderschatten.

Topsprekers uit het academische en professionele veld delen tijdens deze dagopleiding hun belangrijkste inzichten met je. Wat is een gezond binnenklimaat en op welke manier kan jouw project bijdragen aan de gezondheid van de eindgebruiker? Met welke bouwmaterialen en -producten ga je aan de slag? Wat is het belang van licht en lucht in een gezonde woon- en werkomgeving? Hoe creëer je een gezond binnenklimaat zonder al te dure technieken? En hoe trek je de natuur binnen in je projecten? Een gezond gebouw zorgt namelijk dat er voldoende interacties zijn met natuurlijke elementen.

Je krijgt ook de mogelijkheid om de demowoning The Exploded View Beyond Building te bezoeken op de terreinen van Kamp C. In deze woning ervaar je hoe je gezonde natuurlijke materialen toepast in je bouwprojecten.

Na deze opleiding:

✅ weet je wat een gezond binnenklimaat is en welke maatregelen je kan nemen.
✅ weet je welke gezonde bouwmaterialen en -technieken er op de markt beschikbaar zijn.
✅ weet je wat het belang is van licht en lucht en het effect hiervan op de gebouwgebruiker.
✅ weet je hoe je natuurlijke elementen en principes verwerkt in je bouwprojecten.

 

Sprekers

  • Yara Helsen, VIBE
  • Prof. dr. Roeland Samson, Universiteit Antwerpen
  • Prof. dr. Dirk Avonts, Universiteit Antwerpen
  • Katrien De Keyser, Studio Kompas
  • Joost Declercq, Archipelago Architects

 

Voor wie?

Architecten, ingenieurs technieken, publieke opdrachtgevers (zoals projectontwikkelaars, sociale huisvestingsmaatschappijen, scholengroepen...) en deelnemers aan de Green Deal Duurzame Zorg.

 

Deelnameprijs (excl. BTW)

€250,-

De prijs is inclusief catering en een rondleiding in The Exploded View.

Via de kmo-portefeuille geniet je 20 tot 30 procent steun op je deelnameprijs. Het erkenningsnummer van VIBE is DV.O246594. Je kan op het inschrijvingsformulier aangeven of je al dan niet met de kmo-portefeuille wil betalen.

Datum

3 oktober 2023, 11:00 - 14:00

Locatie

Kamp C
België

Organised by

VIBE en Kamp C

Meer info

Inschrijven

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.