De SE’nSE projectoproep voor 2024

Logo van Se'nSE fund

De Stichting voor Toekomstige Generaties lanceert haar 9de SE’nSE projectoproep voor oprichters van start-ups met een positieve impact op het milieu. De laureaten ontvangen zaaikapitaal in de vorm van een achtergestelde lening van maximaal 50.000 EUR.

De negende projectoproep voor startende ondernemers die een duurzaam project met een positieve invloed op het milieu ontwikkelen is gelanceerd en loopt van van 14 mei 2024 tot 19 juni 2024 middernacht!
Interesse in zaaikapitaal in de vorm van een achtergestelde lening tot € 50 000 voor je milieugerichte start-up?


De projectoproep is nationaal en verloopt volledig in het Engels (zowel het vervolledigen van het kandidaatsdossier als de presentatie voor de jury).

Agenda

  • Start van de projectoproep: 14/05/2024
  • Q&R-sessies: elke woensdag om 13.00 uur, contacteer e.roemans@futuregenerations.be om deel te nemen.
  • Deadline voor kandidaatuur: 19/06/2024, middernacht – een 20-slides investor deck*, het kandidaatdossier, de P&L en de CVs of de (co-)founders moeten gestuurd worden naar sense@fgf.be     
  • Bekendmaking van de 6 kandidaten die worden uitgenodigd om hun project voor te stellen aan de jury, op basis van evaluatie van hun kandidatuur: 10/09/2024
  • Pitch voor de jury: 09/10/2024 in Louvain-la-Neuve
  • Openbare bekendmaking van de laureaten tijdens de Future Generations Summit (aanwezigheid verplicht) : voorlaatste of laatste week van November. Deze bekendmaking wordt gevolgd door een nationale communicatiecampagne.

*De eerste ronde zal enkel op het investor deck gebaseerd zijn, als je project doorgaat naar de tweede ronde zal de jury het volledige kandidaatdossier en de andere bijlagen analyseren.

SE’nSE, een zaaikapitaalfonds voor duurzame en milieugerichte start-ups.

Bijdragen aan een meer duurzame wereld door ondernemerschap te stimuleren. Dat beoogt het Seed Equity & Sustainable Entrepreneurship (SE'nSE) Fonds, een fonds zonder winstoogmerk, ondergebracht bij de Stichting voor Toekomstige Generaties. Het SE'nSE Fonds werd opgericht in 2016 door ondernemer Pierre Mottet.

Het Fonds richt zich op milieugerichte start-ups met een duurzame werking. Concreet biedt het zaaikapitaal in de vorm van een achtergestelde lening. De bedoeling is zo de kloof tussen het “Friends, Family & Fools” stadium en meer structurele en omvangrijke financiering te dichten.

Bovenop de financiële steun, biedt het Fonds ondernemers de mogelijkheid hun projecten bij te sturen op basis van de constructieve feedback van de jury, samengesteld uit experten, impactinvesteerders en -ondernemers. Verder biedt het zichtbaarheid en toegang tot een uitgebreid netwerk van impactgerichte organisaties en individuen. Ten slotte kan het SE'nSE-fonds voor jonge en duurzame ondernemingen worden gebruikt als label, om andere investeerders te overtuigen van uw potentiële positieve milieu-impact en de capaciteiten van het team.

 

In het kader van haar steunprogramma voor duurzaam ondernemerschap geniet de Stichting de steun van Wallonië, de Vlaamse Regering en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Leefmilieu Brussel).

Datum

19 juni 2024

Organised by

SE’nSE

Toevoegen aan mijn favorieten

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw favorieten. U kan uw favorieten vervolgens als één pdf document downloaden.