PURE limonade

When life gives you lemons: duurzame dranken voor niet-drinkers

Begin dit jaar heeft Sander Vloeberghs zijn duurzame limonademerk PURE op de markt gebracht. Daarvoor ontvangt hij nu van de stad Leuven de prijs voor ‘Duurzame starter 2019’.

Tijdens zijn jaren in de horeca ontdekte Vloeberghs dat er weinig interessante alternatieven zijn voor mensen die geen alcohol drinken. Dat gaf hem het idee om limonadesiropen te ontwikkelen voor horecazaken. Sinds kort zijn de dranken ook verkrijgbaar in een webshop voor particulieren.

De limonade is ambachtelijk geproduceerd, met natuurlijke Belgische ingrediënten. Dat betekent dat de productie vertrekt van het fruit zelf, niet van aroma’s of smaakstoffen. De dranken verkoopt Sander als siroop, omdat de toepassing zo breder is: je kunt zelf kiezen of je de siroop wilt aanlengen met plat of bruiswater of hem toevoegen aan een cocktail of mocktail.

PURE ontving de prijs in het kader van het project LE(J)ON, ofwel Leuvense Jonge Ondernemers. De initiatiefnemer zal nu verdere ondersteuning krijgen van het netwerk ‘Mijn Leuven’, de jeugddienst van Stad Leuven. Hij is alvast van plan om PURE te verspreiden over heel Vlaanderen.

Binnenkort misschien ook in uw favoriete restaurant?

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
23 mei 2019
Terug naar boven
Terug naar boven