Rietveld waterzuivering

Voortaan zuivert Novotel afvalwater in rietveld

De Antwerpse vestiging van Novotel, de Franse hotelketen en onderdeel van de groep Accor, zuivert voortaan zijn afvalwater in een rietveld. Deze milieutechniek is in Vlaanderen nog maar weinig bekend. Het bedrijf investeerde 120.000 euro in de aanleg van het rietveld.

De investering past in de doelstelling van Novotel om zijn milieu-initiatieven te versterken. Met zijn afmeting van 25 bij 10 meter kan het rietveld het afvalwater van 480 personen aan. Het hotel heeft 120 kamers en twee vergaderzalen met een capaciteit van maximaal honderd personen. Het rietveld kan dus bij een volledige bezetting van de faciliteiten de capaciteit verwerken. De onderhoudskosten zijn beperkt.

Groene zone

Het afvalwater van de keuken, badkamers en toiletten vloeit naar het rietveld dat een meter diep is. De huidige planten zijn nog klein, maar groeien op termijn uit tot een hoogte van anderhalve meter. Hierdoor krijgt het rietveld het uitzicht van een groene zone. Het gezuiverde water komt terecht in opvangpunten om van daaruit naar de Schelde te stromen.

Duurzaamheid is een vast begrip in het beleid van Novotel. Eerder kozen ze al voor het hergebruik van handdoeken, de opvang van regenwater voor de toiletten en de plaatsing van waterbesparende kranen. Dit alles binnen hun 'Planet 21 Programma'.

(Secundaire) Thema
Duurzame ketenWater
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
27 januari 2016
Terug naar boven
Terug naar boven