Aerocircular loods

Vliegtuigen met een tweede leven

Lufthansa Technik AG en Aerocircular NV hebben op 5 september jongstleden een raamovereenkomst getekend voor de ontmanteling van vliegtuigen in Oostende.

Aerocircular is een Vlaamse startup die zoveel mogelijk materialen uit end-of-life vliegtuigen probeert te recupereren. Het heeft de tender voor een raamovereenkomst gewonnen en zal de komende jaren tot vijftien vliegtuigen ontmantelen.

Lufthansa Technik kiest dus resoluut voor het businessmodel van Aerocircular. Daarbij worden alle materialen uit vliegtuigen op een duurzame en ecologische manier ingezet voor hergebruik. Die circulaire werkwijze staat haaks op de klassieke wijze van slopen.

De vliegtuigen die Lufthansa Technik aanlevert, zijn end-of-life vliegtuigen van de moedermaatschappij Lufthansa of eventueel toestellen van andere luchtvaartmaatschappijen die het aankoopt voor wisselstukken. De toestellen zullen worden ontmanteld in een nieuwe, duurzame loods op de luchthaven van Oostende, die bijna klaar is. Medio oktober starten de activiteiten.

Voor Aerocircular is dit een grote stap. De startup zet uitdrukkelijk in op het circulaire model om de luchtvaartsector duurzamer te maken. Als dienstverlenend bedrijf helpen ze hun klanten niet alleen om het meeste uit end-of-life vliegtuigen te halen, maar functioneren ze ook als een soort groen label. Ze kunnen perfect aantonen waarvoor materialen hergebruikt worden en plaatsen duurzaamheid centraal in hun activiteiten.

Een drietal jaar geleden brachten we Aerocircular al onder de aandacht.

Gerelateerde duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's)
Toevoegen aan mijn bundel

Voeg dit praktijkvoorbeeld of andere inspiratie of evenementen toe aan uw bundel. U kan uw bundel vervolgens als één pdf document downloaden.

Voeg toe aan mijn bundel
Gepubliceerd op
5 september 2019
Terug naar boven
Terug naar boven